Inzaghi spremio iznenađenje za Džeku: Lautaro će na klupu, a Dijamant na novu poziciju!

U susret utakmici s Liverpoolom

Inzaghi spremio iznenađenje za Džeku: Lautaro će na klupu, a Dijamant na novu poziciju!

Eldar Ganibegović

Inter će nakon dugo godina zaigrati u knock-out fazi Lige prvaka.

Aktuelni prvaci Italije u osmini finala elitnog takmičenja sastat će se s Liverpoolom, a prva utakmica na Giuseppe Meazzi na rasporedu je u srijedu.

Italijanski list "La Gazzetta dello Sport" najavljuje promjene u igri Simonea Inzaghija uoči ove utakmice.

Edinu Džeki, koji je sa skoro 36 godina na plećima nezamjenjih u napadu Intera, Inzaghi je navodno spremio novu poziciju, a to je igranje povučenije prema sredini terena, kako bi izvlačio Virgila van Dijka i ostavljao više prostora za ubacivanje drugom napadaču.

Taj drugi napadač navodno će biti Čileanac Alexis Sanchez, koji će biti ispred Lautara Martineza koji muku muči s formom u zadnje vrijeme.

Također, Gazzetta dello Sport Edinu Džeki u ovom članku dodijelila je i novi nadimak - Direktor ofanzive.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Džeko je ove sezone u svim takmičenjima postigao 14 golova i upisao sedam asistencija u dresu Intera ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što se milanski klub našao u ovoj fazi takmičenja, osvojio italijanski Superkup i što je u igri za osvajanje Serije A i Coppa Italije.

Susret Inter - Liverpool na rasporedu je u srijedu od 21 sat.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ako ne zele izgubiti sa 5+ golova razlike jedini spas im je da prepisu taktiku od trenera Burnleya,a to je formacija 11-0-0...sve drugo ih vodi ka debaklu.
0 10
user1614932756
Nema sta inter ovdje traziti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi