Džeko o Scudettu: Sve je moguće, moramo vjerovati
Foto: EPA

Bh. napadač nakon pobjede u Bologni

Džeko o Scudettu: Sve je moguće, moramo vjerovati

Midhat Šljivak

Edin Džeko zaključio je jučer pobjedu Rome u Bologni.

Vučica je slavila s uvjerljivih 3:0, a bh. napadač je došao do 24. gola u Seriji A ove sezone i uz Andreu Belottija je najbolji strijelac lige.

Roma je sedam utakmica prije kraja prvenstva na šest bodova iza Juventusa, ali usprkos bodovnom zaostatku, Edin vjeruje da je osvajanje Scudetta ipak moguće.

"Moram priznati da smo imali paklen raspored. Imali smo još duele s Lazijom u Kupu i Lyonom u Evropskoj ligi i Savez nam nije želio izaći u susret, što nas je koštalo", istakao je Džeko, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Za nas je veoma bitno da završimo drugi. Do kraja je sve moguće. Moramo vjerovati u sebe, a čeka nas i direktan duel s Juventusom. Nakon toga bi sve moglo biti jasnije", rekao je Džeko nakon meča s Bolognom.

Romi će olakšavajuću okolnost u narednim utakmicama predstavljati i činjenica da Juventus ima obaveze u Ligi prvaka, ali šest bodova prednosti je zaista velika razlika i pred Romom je gotovo nemoguć put ka Scudettu, kojeg čekaju već 16 godina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi