Džeko odgledao utakmicu s klupe, Roma razbila SPAL

Serija A, 35. kolo

Džeko odgledao utakmicu s klupe, Roma razbila SPAL

Večeras je SPAL, koji je već otpisan, na svom stadionu Paolo Mazza ugostio ekipu Rome i pretrpio težak poraz. Naime, Vučica je slavila rezultatom 1:6.

Nije se dugo čekalo da kapitulira odbrana domaćina. Igrala 10. minuta kada je Nikola Kalinić iskoristio konfuziju zadnje linije SPAL-a i pogodio za 0:1.

Uzvratili su ipak domaći i to u 24. minuti kada je Cerri glavom pogodi za 1:1. Međutim, to je bilo sve od SPAL-a.

U 38. minuti je Roma ponovo stigla do prednosti. Carles Perez je sve uradio sam i postigao lijep gol za 1:2. Perez je tada postavio i rezultat prvog poluvremena.

Na prvi gol u nastavku čekalo se jako kratko pošto je Kolarov u 47. minuti uputio silovit udarac sa distance i savladao golmana domaćeg tima.

Pet minuta kasnije bek Rome Bruno Peres postiže svoj prvi gol u sezoni, a već u 75. minuti stiže i do drugog. Brazilac je tada postigao lijep gol za 1:5.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U samom finišu utakmice Zaniolo je zatresao mrežu domaćina i postavio konačnih 1:6.

Treba istaći da je Edin Džeko odgledao večerašnji meč sa klupe za rezervne igrače. A i nije bilo potrebe da Džeko ulazi u igru s obzirom da je Roma već do 52. minute imala visoku prednost.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Dokaz da je vrijeme klasicnog centarfora proslost
3 1
luks-02
Bez diamanta 6:1.Sa diamantom ?????
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije