Džeko ostaje bez konkurencije

Sadiq Umar odlazi u Arsenal?

Džeko ostaje bez konkurencije

Midhat Šljivak

Edin Džeko neće imati napadačku konkurenciju u mladom Nigerijcu Sadiqu Umaru u narednoj sezoni.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je ove sezone nekoliko puta pokazao da se radi o veoma talentovanom napadaču, te je priliku za igru maksimalno koristio.

Postigao je dva gola u šest nastupa za Romu, te je ozbiljno zaprijetio poziciji Edina Džeke u vrhu napada.

Međutim, dolaskom Luciana Spallettija, Umaru ne dobija puno prostora za igru, pa će on na kraju sezone da se vrati u ekipi Spezije, odakle je posuđen Romi.

Ipak, ni tu neće dugo ostati. Navodno, Arsenal je spremio ponudu za Nigerijca, te je spreman platiti 20 miliona eura za njega.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako bi Umar mogao postati najplaćeniji fudbaler u povijesti ove zemlje, a Topnici bi nastavili trend dovođenja mladih fudbalera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi