Džeko ostaje usamljen u napadu, Roma "priznaje grešku"?
(Foto: EPA) Patrik Schick bi Romu mogao koštati i do 42 miliona eura, a ove sezone još nije postigao niti jedan gol

Vučica pokušava pronači pravo rješenje za Schicka

Džeko ostaje usamljen u napadu, Roma "priznaje grešku"?

"Treba mu dati vremena", rečenica je koju čelnici Rome i trener Eusebio Di Francesco već odavno ponavljaju kada je u pitanju Patrik Schick.

Ipak, čini se da su u Romi konačno shvatili da mladi češki napadač u ovom trenutku jednostavno nema ono što je potrebno da bi igrao na najvišem nivou.

Italijanski Calciomercato.com saopštava da čelnici Rome, prije svega sportski direktor Monchi, ozbiljno razmatraju opciju slanja 22-godišnjeg Schicka na posudbu.

Nadaju se u Romi da će Schick na taj način povratiti samopouzdanje s obzirom da od dolaska na Olimpico nikako ne uspijeva pokazati svoj potencijal.

Roma je u komplikovanom transferu 2017. godine dovela Schicka iz Sampdorije, a italijanski mediji špekulišu da bi ovaj transfer u konačnici mogao koštati Vučicu i do 42 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Roma mora u februaru 2020. godine isplatiti još 20 miliona eura Sampdoriji, pa u Rimu žele učiniti sve da Schickova vrijednost drastično ne opadne, što će se desiti ukoliko on ostane na Olimpicu. Navodno su među zainteresovanima da Schicka već u januaru dovedu na posudbu Udinese, Parma, Bologna, Real Valladolid i Crystal Palace.

Schick je ove sezone skupio tek osam nastupa (273 minute) za Romu u svim takmičenjima, propustio je 12 mečeva i još nije dao gol.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Nije loš napadač, ali nema kontinuitet nastupa. Pored Džeke nema prostora da igra u špicu, Roma nikad ne igra 4 - 4 - 2, a na krilu je igrač manje na terenu, jednostavno nije njegova pozicija.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti