Pjanić bi mogao ostati sam u neslavnoj rubrici, a Džeko će učiniti sve da tako i bude

Naši u Ligi prvaka

Pjanić bi mogao ostati sam u neslavnoj rubrici, a Džeko će učiniti sve da tako i bude

Eldar Ganibegović

Ligu prvaka do sada su osvajala dva bh. fudbalera. Jedan je igrao finale i izgubio ga, a idućeg mjeseca ćemo u finalu gledati i četvrtog bh. fudbalera i možda dobiti trećeg koji će osvojiti trofej.

Inter našeg Edina Džeke je dva puta pobijedio Milan u polufinalu Lige prvaka i s ukupnih 3:0 čekirao svoje mjesto u Istanbulu i čeka da sazna protivnika.

Još kada je bilo jasno da će Inter i Milan igrati međusobno u polufinalu, jasno je bilo i da će jedan bh. fudbaler u finale, samo je bilo pitanje koji - Edin Džeko ili Rade Krunić.

U istanbulskom finalu gledat ćemo tako Edina Džeku, a on će biti četvrti bh. fudbaler koji će igrati finale Lige prvaka, a prvi nakon Miralema Pjanića 2017. godine.

Mire je u Juventusu igrao najbolji fudbal karijere i prije šest godina je u Cardiffu imao šansu osvojiti najprestižniji trofej, ali je Real Madrid jednostavno bio prejak i slavio je s 4:1.

Fudbaler Al Sharjaha tako je i jedini bh. fudbaler koji je bio u finalu Lige prvaka, a da je nije osvojio. Edin Džeko će se sigurno svim silama potruditi da tako i ostane.

Oglasi

Džeko bi mogao postati treći bh. fudbaler s trofejem Lige prvaka u rukama, a prije njega su ga uspjeli osvojiti još bivši bh. reprezentativci Elvir Baljić i Hasan Salihamidžić i to dvije sezone u nizu.

Real Madrid je postao prvak Evrope 2000. godine kada je u finalu u Parizu s 3:0 savladao Valenciju. Iako nije igrao u tom finalu nego bio na klupi, Baljić se svakako može pohvaliti trofejem iz ovog takmičenja.

Godinu dana kasnije Hasan Salihamidžić je s Bayernom došao do ušatog pehara, a on je igrao svih 120 minuta, također protiv Valencije. 

Finale se igralo na San Siru i nakon 120 minuta igre je bilo 1:1, pa su o pobjedniku odlučivali penali. Salihamidžić je bio precizan s bijele tačke, a Bayern je podigao trofej. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče ovogodišnjeg finala, protivnik Intera biti će Real Madrid ili Manchester City, dva tima koja će se večeras ne Etihadu sastati u revanš utakmici.

Prva utakmica odigrana na Santiago Bernabeu stadionu završila je 1:1, a pogađali su Vinicius Junior za Kraljeve i Kevin de Bruyne za Građane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi