Džeko podržao bivši klub: Navijači im sada trebaju više nego ikad!

Wolfsburg pred ispadanjem iz Bundeslige

Džeko podržao bivši klub: Navijači im sada trebaju više nego ikad!

E. Čaušević, foto: EPA

Bh. reprezentativac Edin Džeko svijetu se predstavio prije nešto manje od deset godina kada je odigrao nekoliko fantastičnih sezona u dresu njemačkog Wolfsburga.

Džeko je bio član ovog tima 2009. godine kada je Wolfsburg na iznenađenje svih na kraju stigao do titule prvaka Njemačke. U ekipi Vukova tada su briljirao Džeko, Grafite i Misimović. Džeko je sezonu završio kao drugi strijelac lige sa čak 26 postignutih golova i dao je svima do znanja da se radi o fantastičnom napadaču.

Samo devet godina kasnije Wolfsburg se nalazi pred ispadanjem iz Bundeslige. Ovog vikenda na programu je posljednje 34. kolo u kojem ćemo saznati koji tim će se priključiti Kolnu u Cvajti, a koji će kroz play-off tražiti opstanak u društvu najboljih.

Wolfsburg je trenutno na 16. poziciji koja ih vodi u dodatni play-off za opstanak. Vukovi danas na domaćem terenu dočekuju otpisani Koln i u slučaju pobjede najmanje će imati mjesto za play-off. No, ukoliko Wolfsburg izgubi, a HSV dobije Gladbach onda će ovaj tim u Cvajtu. Pred utakmicu sezone podršku bivšem klubu pružio je i Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Navijači moraju podržati igrače jer su im sada potrebniji više nego ikad. Moraju biti na njihovoj strani od prvog do posljednjeg minuta, čak i sada iako nisu imali dobru sezonu. Vjerujem da su momci spremni da pruže više do 100% u ovoj utakmici protiv Kolna", rekao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi