Džeko predvodi najbolji tim 8. kola Serije A

Prema WhoScored.com

Džeko predvodi najbolji tim 8. kola Serije A

Napadač Rome i reprezentacije BiH Edin Džeko na startu nove sezone igra u životnoj formi, a potvrda toga je sedam pogodaka iz uvodnih osam kola Serije A.

Roma je u 8. kolu kao gost savladala Napoli sa 3:1, a naš napadač je postigao prva dva gola za svoj tim. To mu je bilo sasvim dovoljno da zauzme svoje mjesto u idealnom timu kola prema portalu WhoScored.com.

Edin Džeko je za svoj nastup dobio ocjenu 8.5, a društvo u vrhu napada mu pravi Paulo Dybala iz Juventusa (8.6).

Od fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, u timu kola nalazi se i Adem Ljajić. Fudbaler Torina je briljirao u pobjedi nad Palermom, postigao je dva gola i dobio identičnu ocjenu kao Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi