Džeko priželjkuje transfer: "Volim Premier ligu, ali možda je prekasno..."
Dijamant je noseći dres Manchester Cityja imao priliku igrati u Engleskoj četiri i pol godine, a u tom razdoblju je dva puta podigao i pehar osvajača Premier lige (Foto: EPA)

Dijamant govorio za ugledni Sky Sports

Džeko priželjkuje transfer: "Volim Premier ligu, ali možda je prekasno..."

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko dao je intervju za Sky Sport u kojem je, između ostalog, govorio i o eventualnom povratku u Premier ligu.

Džeko je u razdoblju od 2011. do 2015. godine imao priliku u Engleskoj nositi dres Manchester Cityja, s kojim je u dva navrata osvajao i šampionski naslov, a prije nego što završi karijeru ne krije da bi volio ponovo zaigrati na Otoku.

"Što se tiče Premier lige, možda je prekasno. Tamo sam proveo lijepe četiri i pol godine, uživao sam svake minute na terenu, jednostavno volim Premier ligu i Englesku. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, neke stvari se ne mogu lako predvidjeti, iako sam trenutno sretan u Romi", kazao je Džeko u razgovoru za Sky Sport.

Bilo je govora i o današnjoj utakmici protiv Sjeverne Irske.

"Očekujem tvrdu utakmicu kao što je bila i ona u Sjevernoj Irskoj. Nadam se da ćemo igrati bolje i na kraju, što je najvažnije, ostvariti pobjedu. U prvoj utakmici smo imali i sreće", dodao je Džeko.

Najbolji strijelac Rome je blizu povratka u Englesku bio i januaru. Tada je u igri za njegovo dovođenje bio Chelsea, no kako je Džeko odbio ponudu, umjesto njega na Stamford Bridge je stigao Olivier Giroud iz Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti