Roma s Džekom "napada" Napoli
FOTO - EPA

Derbi 28. kola

Roma s Džekom "napada" Napoli

A. Beganović

Derbi 28. kola Serije A u nedjelju će odigrati Roma i Napoli.

Biće to okršaj ekipa koje se bore za Ligu prvaka, a ona koja izgubi smanjit će sebi šanse za plasman u elitno klupsko evropsko takmičenje u narednoj sezoni.

Roma je domaćin i konačno će pokušati doći do dobrog rezultata protiv jedne od ekipa iz samog vrha, a kako pišu italijanski mediji, napad rimskog kluba predvodit će bosanskohercegovački napadač Edin Džeko.

Vjerovatni sastavi: Roma (3-4-2-1): Pau Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Pellegrini, Villar, Spinazzola; El Shaarawy, Pedro; Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli (4-2-3-1): Ospina; Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Mario Rui; Fabian Ruiz, Demme; Politano, Zielinski, Insigne; Osimhen.

Na kraju dodajmo da Napoli i Roma imaju po 50 bodova s tim što Napoli ima utakmicu manje, dok je Atalanta na 4. mjestu koje vodi u Ligu prvaka sa dva boda više.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi