Džeko se napromašivao, Roma slavila u Veroni sa igračem manje
Roma je konačno prekinula niz od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede.

Italijanska Serija A

Džeko se napromašivao, Roma slavila u Veroni sa igračem manje

Fudbaleri Rome pobijedili su danas Veronu sa 1:0 u okviru italijanske Serije A u gostima i na taj način su prekinuli niz od sedam utakmica bez pobjede. 

Ekipa koju sa klupe predvodi Eusebio Di Francesco zaigrala je napadački od prve minute, a to im se odmah isplatilo jer je nakon 43 sekunde sjajni Turčin Under lijepim golom donio prednost svom timu.

I nakon toga Roma je bila mnogo opasniji rival u polju i stvara je prilike. Bh. reprezentativac Edin Džeko imao je tri dobre prilike, ali jednom je šutiro preko, jednom pored gola i jednom mu je golman domaćih sjajno odbranio u situaciji jedan na jedan.

U drugom poluvremenu su nastali i mali problemi za Romu jer je Pellegrini zbog jednog starta na sredini terena dobio direktan crveni karton i ostavio je svoje igrače na cjedilu. Verona je nakon toga preuzela terensku inicjativu, ali Roma je preko Džeke poslije greške golmana domaćih mogla da završi pitanje pobjednika, međutim Nicolas je na kraju ipak odbranio šut Dijamant u situaciji jedan na jedan.

Do kraja je Roma u jeku napada domaćih imala još jednu veliku priliku preko Strootmana, ali Nicolas je i ovaj put izašao kao pobjednik.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vučica je nakon ove pobjede ostala na 5. poziciji sa 44 boda, dok je Verona pretposljednja sa samo 16 osvojenih bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi