Džeko se vratio starim navikama, Roma i dalje sanja Scudetto
Bh. reprezentativac je bio u seriji od osam utakmica bez gola, ali večeras se 'probudio'. (Foto: EPA)

Osmi gol za Dijamanta

Džeko se vratio starim navikama, Roma i dalje sanja Scudetto

E. Škorić

Očekivano je Roma u 15. kolu italijanske Serije A, na Olimpiku, pobijedila SPAL s 3:1. Roma je bila u sjajnoj seriji, a onda odigrala 1:1 u Đenovi, ali SPAL je bila sjajna prilika da se rimski klub vrati na pravi put i da ostane u koraku za Napolijem, Interom i Juventusom.

Osim toga, SPAL se Edinu Džeki pokazao kao dobar rival za prekinuti golgetersku krizu. Bh. reprezentativac je u 19. minuti sjajnu asistenciju El Shaarawyja pretvorio u pogodak za 1:0.Kevin Strootman je u 32. minuti povisio na 2:0, a oba gola je Roma dala s igračem više jer je Felipe u devetoj minuti dobio direktan crveni karton kod gostiju. U nastavku je Pellegrini ovjerio trijumf Rome.

SPAL nije puno toga prikazao na Olimpiku, ali uspio je golom Viviana u 55. minuti smanjiti na 3:1. Viviani je promašio penal, a u nastavku akcije se ispravio i zatresao mrežu Rome.

Džeko je postigao osmi prvenstveni gol i on mu je itekako važan nakon što je prethodno osam mečeva bio bez gola. Bh. reprezentativac je danas na terenu proveo svih 90 minuta.

Serija A, 15. kolo:
Roma - SPAL 3:1 (Džeko 19, Strootman 32, Pellegrini 53/ Viviani 55)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
ČUJ STARIM NAVIKAMA SE VRATIO...NAKON POLA GODINE.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi