Džeko: Spreman sam za nove izazove

Dijamant se ne želi osvrtati na prošlost

Džeko: Spreman sam za nove izazove

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko danas je i službeno predstavljen kao novi igrač Rome, a naš napadač je održao i prvu press konferenciju od dolaska u Rim.

Džeko se na početku svog izlaganja medijima osvrnuo na vrijeme provedeno u Manchester Cityju.

"Proveo sam divne godine u Manchesteru, tamo sam pobjeđivao i nadam se da će tako biti i ovdje. Kao dijete sam pratio Svjetsko prvenstvo u Italiji i tada se igrao najbolji fudbal. Posljednjih godina Serija A je izgubila svoj šarm, ali čini mi se da se sve polako vraća na svoje mjesto", istakao je Džeko.

"Znam da u prošloj sezoni nisam bio najbolji, nisam imao problema sa Pellegrinijem, no imao sam dvije povrede, pa se teško bilo vratiti u ekipu. Ali, to je prošlost, sada sam spreman za budućnost i za nove izazove.

Džeku s Romom očekuju žestoki dueli sa gradskim rivalom Lazijom, čije boje brani naš reprezentativac Senad Lulić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čuo sam se sa Senadom, pokušao me uvjeriti da ne dolazim u Rim, pa sam ga pitao da li se to malo uplašio. Nadam se da ću u budućnosti pobjeđivati njega i Lazio", istakao je bh. napadač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.