Džeko: Tanković je zaslužio priliku u dresu BiH

Edin Džeko u izjavi za agenciju NAP

Džeko: Tanković je zaslužio priliku u dresu BiH

Najbolji igrač Manchester Cityja u januaru Edin Džeko rekao je u razgovoru za novinsku agenciju NAP da je cilj njegovog kluba osvajanje naslova prvaka Engleske. 

"U igri smo za sve naslove, počev od Kupa u kojem igramo finale, zatim FA kupa, Lige prvaka i na kraju Premiershipa. Ukoliko nas zdravlje i sreća posluže, mislim da možemo mnogo toga napraviti u ovoj sezoni, a prioritet je osvajanje naslova prvaka Engleske. U finalu Capital one kupa igramo sa Sunderlandom i daćemo sve od sebe da već 2. marta osvojimo prvi trofej ove sezone", kazao je Džeko za NAP.

Edin Džeko se osvrnuo i na pisanje švedskih medija koji su ga "optužili" za krađu napadača Fulhama Muamera Tankovića koji igra za mladu reprezentaciju Švedske, dok bi u budućnosti mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

"Muamer je Bosanac i Hercegovac i svojim igrama zaslužio je da dobije priliku da se dokaže u dresu bh. reprezentacije. Naravno, odluka o tome je na njemu i ako se odlučio za BiH, onda je dobro došao", dodao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iako Svjetsko prvenstvo u Brazilu počinje za četiri mjeseca, Edin Džeko kaže da sada razmišlja samo o igrama u klubu, dok će se razmišljanjima o nastupu u Brazilu posvjetiti nakon završetka klupske sezone. 

"Kada su se tek izvukle grupe, razmišljao sam o tome, ali sada i ne baš, jer imam dovoljno utakmica do Brazila. Naravno, da mi je sve to u podsvijesti, ali u ovom trenutku fokusiran sam na Premiership i Manchester City", zaključio  je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.