Legendarni talijanski napadač hvali Džeku, ali i Interovu transfer politiku
FOTO - EPA

Luca Toni oduševljen

Legendarni talijanski napadač hvali Džeku, ali i Interovu transfer politiku

A. Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko još jednom je sve Bosance i Hercegovce učinio ponosnim. Ali, ne samo njih, nego i navijače Intera koji će nakon dugotrajne pauze zahvaljujući Džeki svoj tim ponovo bodriti u nokaut fazi Lige prvaka.

Inter je sinoć u 5. kolu Lige prvaka rezultatom 2:0 savladao Shakhtar. Pogotke za talijansku ekipu postigao je Džeko, a kako je Real savladao Sheriff, tako je Inter kolo prije kraja osigurao učešće u nokaut fazi Lige prvaka.

Džeko je junak Intera, talijanski mediji čitavo jutro sipaju komplimente na račun bosanskohercegovačkog Dijamanta, kao i navijači ekipe iz grada mode, no prije nekoliko mjeseci stvari su bile bitno drugačije.

Inter je prodao Lukakua u Manchester United. Ljudi zaduženi za sportsku politiku kluba su Džeku vidjeli kao njegovog nasljednika, no njihova odluka nije naišla na odobravanje navijača i medija bliskih klubu.

Nije Džeko dočekan "na nož", ali niko nije vjerovao da će uspjeti nadoknaditi Lukakov odlazak. Pogriješili su, a danas je Interu na dovođenju Džeke čestitao i legendarni talijanski napadač Luca Toni.

"Ponovo je odigrao odličnu utakmicu i dominirao je. Već u prvom poluvremenu je imao nekoliko dobrih prilika, a onda je u drugom dijelu odigrao fenomenalno. Sviđa mi se kako igra Inter, to je tim koji dobro radi i odigrali su sjajan meč", rekao je Toni.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Klub se mora pohvaliti. Odradili su sjajan posao prodajom Lukakua. Zaradili su mnogo novca, a onda su uhvatili Džeku koji može i biti neprecizan, ali nakon toga će uvijek zabiti. On veže tim, tjera ih da igraju dobro. Napadač je kojeg svi žele imati."

Na kraju dodajmo da je Džeko za Inter u svim takmičenjima u ovoj sezoni odigrao 19 utakmica uz učinak od 10 pogodaka i tri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
nesto kontam koliko DZeko ima tako reci uroka ,protiv sebe ,za vrijemo utakmice.Mi Bosanci ocekujemo da daje non stop golove,ovi kvazi bosanci,srbi i hrvati ili kako ih pravi srbi ,hrvati zovu melezi ,stalno gledaju ispod oka da Dzeko profula,i kad dodas zelje trenera,dobro on da uopste go.
5 1
Bhf111
Koliko bi volio da nije igrao u raspaloj romi sve ove godine nego u nekom jacem klubu gdje bi tek pokazao kakva je igracina
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi