Novi udarac za Dijamanta: Džeko tražio da trenira s ekipom, ali Fonseca to odbio

Piše italijanski Sky Sport

Novi udarac za Dijamanta: Džeko tražio da trenira s ekipom, ali Fonseca to odbio

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih dana je glavna tema italijanske javnosti zbog svog statusa u Romi.

Džeko nije igrao za vikend protiv Spezije, a iz kluba su rekli da ima problema s povredom. No, mediji u Italiji otkrili su da je to samo izgovor, te da Džeke nema u sastavu zbog sukoba s trenerom Paulom Fonsecom.

Portugalskom stručnjaku je zasmetalo kako se bh. napadač ponašao u Kupu Italije na meču protiv Spezije, te mu je to jasno dao do znanja tako što ga je uklonio iz početnog sastava.

Prethodnih dana Džeko je trenirao odvojeno od ekipe, a jučer je objavljeno da ima problema s povredom desnog bedra.

No, večeras je italijanski Sky Sport objavio da je Džekina povreda samo paravan za ono što se dešava u klubu. Jasno je da bh. fudbaler nije u najboljim odnosima s trenerom, te da su čelnici kluba u ovom slučaju pružili podršku Fonseci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Džeko je danas zatražio da trenira s ostatkom ekipe jer se dobro osjeća, ali je dobio odbijenicu. Fonseca i čelnici kluba su odlučili da Džeko i danas trenira odvojeno od ekipe.

Očekuje se da će Dijamantu biti oduzeta kapitenska traka, a kako stvari stoje neće igrati ni za vikend protiv Verone. Da li će Džeko u samom finišu januarskog prelaznog roka napustiti Vučicu ostaje nam da vidimo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Dzeko do posljednjeg dana ugovora treba proves to na tribini iz inata. Dakle neka te placaju i niposto ne pristaji na transfer, posufbu ili zamjenu. A sa tribine dobacivaj treneru i ponasaj de bahato.
12 2
felix__27
Ok neće igrati ali kad zagusti i kad krenu loši rezultati odbij igrati. Reci osjećaš se loše namjerno i neka onaj nestrucnjak dobije otkaz
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi