Džeko odradio dva treninga po posebnom programu

Svi se nadaju da će Dijamant biti spreman

Džeko odradio dva treninga po posebnom programu

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odradila trening na stadionu Grbavica.

Igračima se pridružio i Kenan Kodro koji je dobio naknadni poziv nakon povrede Elvis Sarića, dok je Amir Hadžiahmetović odradio fitnes vježbe i propustio je večerašnji trening.

Ono što bh. javnost najviše zanima je stanje kapitena reprezentacije Edina Džeke koji je za vikend doživio lakšu povredu u milanskom derbiju.

Džeko je i danas odradio dva treninga po posebnom programu, nakon čega je imao fizikalni tretman pod nadzorom medicinskog tima.

U našem taboru su puni optimizma i vjeruju da će Dijamant biti spreman za odlučujće mečeve protiv Finske i Ukrajine, gdje naša selekcija na domaćem terenu ima šansu da ovjeri plasman u baraž za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nadam se da će Džeko biti spreman. Stručni štab vjeruje u to, te da se nadamo da ćemo moći računati na njega", kazao je Rahimić na današnjoj press konferenciji.

Dodajmo da je atmosfera u našoj selekciji sjajna i igrači jedva čekaju subotnji meč protiv Finske koji je na rasporedu od 15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti