Džeko večeras sustigao Eto'a

Bh. napadač postigao osam golova u Ligi prvaka

Džeko večeras sustigao Eto'a

Bh. napadač Edin Džeko večeras je još jednom postigao gol u Ligi šampiona. 

Bio je to ukupno osmi gol ove sezone za Džeku u Ligi šampiona, a na taj način je dostigao Samuela Eto'a. Kamerunac je, igrajući za Inter, postigao osam golova u Ligi prvaka u sezoni 2010/11 i od tada nijedan igrač koji igra za neku italijansku ekipu nije zabilježio toliko golova.

Osim navedenog, treba spomenuti i to da je Džeko sezonu završio na petom mjestu liste strijelaca skupa sa Ben Yedderom iz Seville. Niko od igrača koji će igrati u finalu ga ne može prestići jer su glavni golgeteri Reala i Liverpoola na prva četiri mjesta liste strijelaca.

Podsjetimo još jednom da je Džekina Roma večeras savladala Liverpool sa 4:2 u revanšu polufinala, ali to joj nije bilo dovoljno za prolaz dalje jer je u prvom susretu izgubila sa 5:2 na Anfieldu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Cetiri gola u cetiri utakmice. I to kome, Barseloni i Liverpulu. Bravo Dzekson!!!
26 1
Harisss
Svaka cast, nakon 1:2 Roma je igrala kao sinoc Bajern. Roma moze biti ponosna a mi Bosanci na Edina.
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi