Džeko: Wolfsburgu mnogo dugujem, vratio bih se
Foto: EPA

Ostavio veliki trag

Džeko: Wolfsburgu mnogo dugujem, vratio bih se

Ovog vikenda u Wolfsburgu slave 20. godina od ulaska u Bundesligu. 

Povodom toga na Volkswagen Areni će biti odigrana revijalna utakmica na kojoj će nastupiti igrači koji su 1997. godini izborili plasman u elitni rang i All-star tim Vukova, koji, između ostalog, čine Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

Dolazak u Wolfsburg je Edinu Džeku probudio uspomene na lijepe dane kada su Vukovi senzacionalno osvojili titulu prvaka Njemačke. U razgovoru za njemačke medije Džeko je otkrio da bi se volio vratiti u Wolfsburg jednog dana, i to kao igrač. 

"Imam 31 godinu, ali samo na papiru. Osjećam se bolje nego ikad. Ugovor sa Romom me veže još tri godine i tu se lijepo osjećam, ali nadam se da ću se jednog dana vratiti u Wolfsburg. Kao igrač, naravno", rekao je Džeko, prenose njemački mediji, dodavši:

"Sve što sam napravio u karijeru dugujem Wolfsburgu. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni Manchester Cityja i Rome." 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za All-star tim Wolfsburga će, pored Džeke i Misimovića, nastupiti još Martin Petrov, Naldo, Josue...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi