Džeko za Romu debitovao prije pet godina i to baš protiv Seville kada ih je uništio

Debi za pamćenje

Džeko za Romu debitovao prije pet godina i to baš protiv Seville kada ih je uništio

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras igraju portiv Seville utakmicu osmine finala Evropske lige na stadionu Schauinsland-Reisen Areni u Duisburgu.

Završnica Evropske lige igra se u Njemačkoj, a poznato je da će se odigrati samo jedan meč, te da pobjednik ide dalje. Derbi večerašnjeg programa igraju Sevilla i Roma i sigurno je da će ova utakmica biti u centru pažnje.

Jasno je da je i večeras glavna uzdanica rimskog kluba biti Edin Džeko koji je ove sezone najbolji strijelac kluba. Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 19 golova za Romu, a od toga tri su bila u Evropskoj ligi.

No, za Dijamanta ovo je zaista neobičan dan. Naime, nevjerovatno je da je Džeko prije pet godina debitovao u dresu Rome i da je to bilo upravo protiv Seville na Olimpicu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tada je Roma na svom stadionu dočekala španski klub i slavila je sa 6:4, a dva gola u svom debiju za Vučicu postigao je Džeko. Nadamo se da će Džeko i večeras barem jednom uspjeti zatresti mrežu Seville.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti