Novi vlasnik je tek preuzeo Romu, a Italijani su već otkrili šta namjerava učiniti s Džekom

Trenutni kapiten kluba

Novi vlasnik je tek preuzeo Romu, a Italijani su već otkrili šta namjerava učiniti s Džekom

Roma je danas i službeno objavila da je došlo do promjene vlasnika kluba i da je ekipu preuzeo Dan Friedkin koji je za taj posao platio oko 600 miliona eura. 

Italijanski mediji odmah su krenuli s pričama o tome šta će biti s igračkim kadrom. Otkriveni su neki planovi novog vlasnika uključujući i one koji se odnose na sudbinu Edina Džeke.

Bh. Dijamant ima još dvije godine u ugovoru, a u posljednje vrijeme se ponovo počeo dovoditi u vezu s odlaskom. Ipak, nekoliko italijanskiih medija piše kako je namjera Dana Friedkina da zadrži Džeku i da oko njega te još nekih važnih igrača kao što su Nicolo Zaniolo, Justin Kluivert i Cengiz Under gradi tim.

Također, prenosi se da će pokušati tim osnažiti sa nekoliko novih imena i da će u tu svrhu biti iskorišteno 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovakva politika potpuno je suprotna od one koju je prakticirao već sada bivši predjesnik James Pallotta. On je gotovo svakog ljeta prodavao najbolje igrače Rome, pa su tako klub u proteklim godinama napustile zvijezde poput Radje Nainggolana, Mohameda Salaha ili Alissona Beckera.

Inače, sve ove informacije su među navijačima Rome danas ipak u sjeni vrlo važne utakmice koju Vučica u Duisburgu igra protiv Seville. U pitanju je susret osmine finala Evropa lige. Pobjednik ide na Final eight turnir koji će biti igran u nastavku mjeseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Pametna odluka, pred bitne utakmice, trovali atmosferu, pričama o prodaji. To i loš trener su bili razlog posrtanja u prvenstvu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi