Zabrinut za Seriju A: Ibra, Džeko i Ronaldo su odlični, ali već su dali najbolje od sebe
FOTO - EPA

Rossi smatra da situacija nije dobra

Zabrinut za Seriju A: Ibra, Džeko i Ronaldo su odlični, ali već su dali najbolje od sebe

A. Beganović

Iskusni italijanski stručnjak, svojevremeno trener mnogih klubova u Seriji A, između ostalog i Lazija, Delio Rossi, govorio je o italijanskom fudbalskom prvenstvu.

Rossi je zabrinut i smatra da činjenica da igrači pri zalasku karijere čine razliku u Seriji A nikako nije dobra za italijanski fudbal.

"Čovjek se pita zašto 35-godišnjaci čine razliku? Puno to govori o našem prvenstvu. Ibrahimović, Džeko i Ronaldo su odlični, ali već su dali najbolje od sebe. Zanima me kakva će biti naša liga nakon što se oni oproste", istakao je Rossi pa dodao:

"Zabrinjavajuće je, naš je fudbal uvijek bio taktičan, a sada je sve veća ralika u intenzitetu koji vidimo u drugim ligama, čak i slabijim od naše. Atalanta ako ima intenzitet može igrati sa svima, ako malo popuste po tom pitanju primaju pet golova od Liverpoola".

Top Komentari

AmarSahi
Zašto gledaš samo u te penzionere, zašto ne gledaš u Inter Milan ili ostatak Milana? E, to je tek talent
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi