Džemaili i Cavani u odličnom susretu srušili Torino

Odigran posljednji susret 30. kola Serije A

Džemaili i Cavani u odličnom susretu srušili Torino

Napoli je večeras u okviru posljednjeg susreta 30. kola Serije A gostovao u Torinu. Napoli je slavio 5:3. 

Domaćin je bolje otvorio susret. Prvu priliku imao je Barreto, ali je se rezultat nije mijenjao. U osmoj minuti prijete gosti preko Gorana Pandeva, ali ostaje 0:0. 

Gosti do vodstva dolaze u desetoj minuti susreta, Insigne je asistirao, a mrežu domaćina zatresao je Blerim Džemaili. U 15. minuti susreta prilika za Torino, ali je ovaj put neprecizan Santana. 

Napoli je nastavio da napada, u 23. minuti prilika za Mareka Hamšika, ali je ostalo 1:0 za goste. Domaći do izjednačenja stižu u 30. minuti susreta, a strijelac pogotka bio je Paulo Barreto. 

U 39. minuti susreta jedanaesterac za goste dosudio je Antonio Giannoccaro. Loptu je namjestio Marek Hamšik, ali je bio neprecizan. Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom. 

Iz prve prilike u nastavku gosti dolaze do vodstva. Strijelac je još jednom Blerim Džemaili, ovaj put nakon asistencije Mareka Hamšika. 

Džemaili je do svog trećeg gola mogao u 54. minuti, ali je ostalo 2:1 za Napoli. Domaćin do izjednačenja dolazi u 74. minuti susreta. Cavani je igrao rukom, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Precizan sa bijele tačke bio je Jonathas. 

Domaći do potpunog preokreta dolaze u 78. minuti susreta, a grešku gostiju iskoristio je Riccardo Meggiorini. Nije se dugo čekalo na novi pogodak, samo dvije minute kasnije svoj hat-trick kompletirao je Blerim Džemaili. 

U 84. minuti susreta Napoli je ponovo došao do vodstva. Prelijep pogodak postigao je Edinson Cavani iz slobodnog udarca. U 90. minuti svoj drugi, a Napolijev peti pogodak postigao je Edinson Cavani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.