Dzemaili: Juve je favorit, ali možemo osvojiti Scudetto

Optimistični Napolitanci

Dzemaili: Juve je favorit, ali možemo osvojiti Scudetto

Edmir Škorić

Blerim Dzemaili je uvjeren da njegov Napoli može da se bori za Scudetto ove sezone.

Napoli je ovog ljeta doveo nekoliko sjajnih igrača, pa je stoga i razumljiv optimizam u redovima Napolitanaca.

"Juventus je favorit za Scudetto, ali potrudit ćemo se da im otežamo posao. Možemo se boriti za naslov", rekao je Dzemaili.

Italijanska momčad ostala je bez prvog strijelca Edinsona Cavanija koji je prešao u PSG, otišao je i trener Walter Mazzari u Interu, li stigli su Gonzalo Higuain, te proslavljeni španski trener Rafael Benitez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Puno vrhunskih igrača je došlo u Italiju i kvalitet igre je povećan. Benitz je moderan trener, koji puno razgovara sa svojim igračima. Volim činjenicu da puno radimo s loptom na treninzima", dodao je.

Napoli je na otvaranju sezone slavio ubjedljivu pobjedu protiv Bologne (3:0), a strijelci su bili Jose Callejon i u dva navrata Marek Hamšik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.