Dženan Uščuplić novi trener FK Sarajevo!

Povratak na klupu

Dženan Uščuplić novi trener FK Sarajevo! · Zvanično

M. Šljivak

Dženan Uščuplić novi je trener FK Sarajevo, potvrdio je tim s Koševa.

"Šef stručnog štaba FK Sarajevo do kraja takmičarske sezone 2021/22, bit će gospodin Dženan Uščuplić. Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao sa većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu", saoštio je Bordo tim.

Dženan Uščuplić će na klupi ostati do kraja sezone, a zamijenit će Makedonca Aleksandra Vasoskog koji je dao otkaz nakon derbija protiv Željezničara.

Uščupliću će ovo biti četvrti put u trenerskoj karijeri da preuzima funkciju prvog trenera ekipe, a u svakom od prva tri mandata na klupi Sarajeva, uspio je donijeti trofej.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezonama 2013/14 i 2020/21 osvojio je Kup BiH, dok je u sezoni 2014/15 osvojena šampionska titula.

Stručni štab FK Sarajevo pored Uščuplića čitnit će još Vučina Šćepanović i Almir Seferović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TMilidza
Bolje bez trenera da su igrali hahaha
10 13
DV69
Koji je ovo angazman po redu hahahaha i do kad ce Zeljkan smijenjivat trenere sarajvu ?? Musemic ide poslije njeg,klasicna prica hahahahaha dzaba vam novci moji sinovci
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi