Beganović nedavno za rivala imao Ronalda, danas podigao prvi trofej, a uskoro će i drugi

Sjajno se snašao u Tadžikistanu

Beganović nedavno za rivala imao Ronalda, danas podigao prvi trofej, a uskoro će i drugi

Samir Mlaćo

Nekadašnji član Željezničara Dženis Beganović stigao je do svog prvog trofeja u dalekom Tadžikistanu.

Naime, njegov tim koji igra sjajno ove sezone po deseti put osvojio je nacionalni Kup. U finalnoj utakmici u gradu Kulobu njegov Istiqlol savladao je Ravshan nakon jedanaesteraca.

Završilo je 4:2, a Beganović je pružio kvalitetnu partiju. Bio je precizan u penal seriji, te na kraju sa saigračima imao razloga za slavlje.

Njegov tim je tako drugu godina zaredom osvojio trofej Kupa, a ukupno je to bio deseti trofej u ovom takmičenju.

Treba istaći da bi Beganović uskoro mogao podići i trofej u prvenstvu.

Позади 120 минут матча! Счет 1:1! Обладатель Кубка определится в серии пенальти! 120 дақиқаи бозӣ паси сар шуд! Ҳисоб 1:1! Барандаи Ҷом дар силсилаи зарбаҳои пеналти муайян мешавад..

Posted by FC Istiklol Dushanbe on Wednesday, November 1, 2023
Oglasi

Naime, Istiqlol je lider u prvenstvu te ima 40 bodova, a Ravshan je drugi sa 34. Istiqlol ima i utakmicu manje te sve u svojim rukama u završnici prvenstva i mnogo je bliži naslovu prvaka od rivala.

Beganović je upravo iz Željezničara stigao u Tadžikistan, standardan je i sigurno može biti sretan potezom koji je napravio.

Iz agencije GoSport koja zastupa Beganovića potvrdili su nam da važeći ugovor ima do ljeta naredne godine, a da li će krenuti u nove izazove ili ostati u Tadžikistanu za sada nije poznato.

Beganović je nastupao i za Slobodu, Tuzlu City, Znojmo, Kom Podgoricu, NK Metalleghe BSI...

Nedavno je imao priliku i za duel sa Cristianom Ronaldom, a radilo se o susretu azijske Lige prvaka. Naime, njegov Istiqlal je odmjerio snage sa Ronaldovim Al Nassrom.

Trenutak je to koji će Beganović sigurno pamtiti po lijepom, iako je njegov tim očekivano poraženog od favorizovanog rivala 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi