Dženis Beganović karijeru nastavlja daleko od domovine i borit će se za titulu prvaka

Prvi angažman van Evrope

Dženis Beganović karijeru nastavlja daleko od domovine i borit će se za titulu prvaka · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dojučarešnji fudbaler FK Željezničar, Dženis Beganović, karijeru će nastaviti van granica Bosne i Hercegovine. Ostvario je prvi angažman van Evrope u karijeri.

Jedan od igrača koji je na kraju prošle sezone istekom ugovora napustio FK Željezničar je i 27-godišnji Dženis Beganović.

Od danas je poznato gdje će ovaj 27-godišnji veznjak nastaviti karijeru. Realizovao je transfer u Tadžikistan.

FC Istiqlol iz Dušanbea, glavnog grada ove zemlje, njegov je novi klub, što je i zvanično potvrđeno na njihovom Instagram profilu.

Radi se o klubu koji je nakon 13 utakmica prvi u tamošnjoj Vysshaya Ligi s 29 bodova, četiri više i utakmicom manje od drugoplasiranog Kuktosha.

Oglasi

Tako će Beganović imati šansu da se bori za titulu prvaka u ovoj azijskoj zemlji i osvoji drugi trofej u seniorskoj karijeru, nakon Kupa BiH sa Željezničarom 2018. godine.

Beganović je inače dijete FK Željezničar iz kojeg je bio na posudbi u NK Jajce prije odlaska u Kom iz Podgorice u februaru 2018. godine.

Igrao je zatim za Znojmo u Čepkoj, te Tuzla City i Slobodu, prije povratka na Grbavicu ljeta 2022. godine. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dodajmo i da se radi o bivšem omladinskom reprezentativcu BiH. U nacionalnom dresu u mlađim kategorijama igrao je devet puta i postigao jedan pogodak. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1679055205
Ahhahaha....i jest za Tadzikistana
1 0
mitoza
Što više driblinga i golova
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi