Duel sa zvijezdama: Ronaldo se samo nasmijao na Beganovićev upit, Brozović pokazao veličinu

Detalj sa meča azijske Lige prvaka

Duel sa zvijezdama: Ronaldo se samo nasmijao na Beganovićev upit, Brozović pokazao veličinu

Admin Čaušević

Do unazad nekoliko mjeseci Dženis Beganović vjerovatno nije ni sanjao da će igrati protiv fudbalskih veličina kao što su Cristiano Ronaldo, Sadio Mane i Marcelo Brozović, ali iskusnom bh. napadaču sreća se osmjehnula. 

Početkom sedmice ekipa Istiqlala iz Tadžikistana za koju Beganović nastupa od ovog ljeta je u ponedjeljak gostovala Al Nassru u azijskoj Ligi prvaka.

Beganović je bio sasvim korektan na terenu, upisao je i asistenciju za jedini gol svog tima u porazu, dok je dobio priliku i popričati sa nekim od igarča Al Nassra.

Na interentu se pojavio snimak jednog razgovora Beganovića sa Ronaldom. Sve se dešavalo tokom prekida u korist saudijskog kluba. 

Sluteći po gestikulaciji Beganović je od Ronalda tražio dres, dok se slavni Portugalac na njegov upit samo nasmijao. 

Ipak, u Tadžikisatan se bivši fudbaler Željezničara i Slobode nije vratio praznih ruku pošto je dobio dresove druge dvije zvijezde. 

Oglasi

Iz izvora bliskih igraču za SportSport.ba je potvrđeno kako je Beganović razmijenio dresove sa Marcelom Brozovićem i Taliscom.

S obzirom da manje-više govore istim jezikom Beganoviću siguno nije bilo teško komunicirati sa Brozovićem koji je pokazao veličinu te dao svoj dres bh. fudbaleru. 

Ovaj 27-godišnjak u dosadašnjem dijelu sezone igra redovno sa Istiqlol te je upisao dvije asistencije na sedam nastupa.

Nakon uvodna dva kola azijske Lige prvaka Al Nassr je sa maksimalnim učinkom i apsolutni favorit je za prolazak dalje, dok će Istiqlol gotovo pa sigurno ispasti baš kao i Persepolis i Al-Duhail.

Ipak, samo igranje protiv zvijezda kao što su Ronaldo, Brozović te Sadio Mane za Beganovića će sigurno predstavljati nezaboravno iskustvo.

Top Komentari

Mostarac94
A ne pitat ce za dres Alija Lajmija
1 0
Blueboy
Sta je sporno ovdje,covjek mu se nasmijao i klimnuo glavom.Mozda je i dobio dres na kraju meca,mozda je Ronaldo vec obecao nekome drugom dres.Kako ste vi opisali ja sam mislio to je okrsaj bio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi