Nije Bayern, ali je svejedno transfer karijere: Demirović se nalazi pred značajnim iskorakom

Nakon sjajnih igara u Augsburgu

Nije Bayern, ali je svejedno transfer karijere: Demirović se nalazi pred značajnim iskorakom

Admin Čaušević

Sa 15 golova i deset asistencija Ermedin Demirović je odigrao najbolju sezonu u karijeri i nije čudo zašto mu se smiješi značajan iskorak te igranje u grupnoj fazi novog formata Lige prvaka.

BiH je opet dobila sjajnog napadača. Demirović je potpuno sazrio u dresu Augsburga i od naredne sezone ga čekaju još veći izazov pod uslovom da se obistine medijske špekulacije.

Naime, za dovođenje 25-godišnjeg golgetera ozbiljno je zagrizla Benfica, dvostruki prvak Evrope i bez sumnje jedan od najpoznatijih svjetskih klubova.

Benfica je imala djelomično razočaravajuću sezonu pošto je ostala bez trofeja u domaćem prvenstvu, dok je i u Ligi prvaka završila zahvaljujući Atalanta koja je osvojila Europa ligu.

Ključnu ulogu za Demirovićev transfer mogao bi imati Benficin trener Roger Schmidt koji je bh. napadača zapamtio iz njegovih omladinskih dana u RB Leipzigu.

Naime, kada je Demirović bio omladinac RB Leipziga, tada je Schmidt sjedio na klupi seniorskog tima kluba sa istoka Njemačke.

Oglasi

Bh. napadač se proteklih mjeseci povezivao i sa prelaskom u Bayern, ali kako sada stvari stoje od tog transfera neće biti ništa pošto su Bavarci ohladili.

Benfica možda nije nivo Bayerna, ali bi svejedno predstavljala izazov za Demirovića koji je inače kapiten Augsburga te vođa tima kako na terenu tako i u svlačionici.

Inače, Demirović je počeo da nosi i kapitensku traku i u reprezentaciji BiH. Bilo je to na prijateljskom duelu protiv Engleske gdje su Zmajevi izgubili sa 3:0.

Navijači bh. nacionalnog tima očekuju da sjajni ofanzivac uskoro klupsku formu prenese i na reprezentativni dres te počne redovno zabijati golove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uz niz mladih igrača poput Anela Ahmedhodžića i Amara Dedića Demirović je predvodnik nove generacije bh. reprezentacije, počeo je da ulazi u ozbiljne igračke godine i možda dolazi vrijeme da nešto uradi i sa reprezentacijom.

Poređenja radi, Edinu Džeki je to uspjevalo, ali Džeko nije bilo ko...

Top Komentari

Avatar_bh
Dzeko nije bilo ko.Novinaruu kakva je to recenica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi