Nesuđeni reprezentativac BiH se plasirao u Bundesligu, ali je neće igrati - Potpisao za drugi klub

Dženis Burnić opet u Cvajti

Nesuđeni reprezentativac BiH se plasirao u Bundesligu, ali je neće igrati - Potpisao za drugi klub · Zvanično

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine oduvijek je bila sačinjena od manje ili više igrača iz dijaspore. Jedan koji je obećavao bio je i Dženis Burnić, no nikada nije zaigrao u dresu našeg nacionalnog tima.

U augustu 2020. godine Dženis Burnić je iz Borussije Dortmund prešao u 1.FC Heidenheim s kojim je prošle sezone izborio plasman u Bundesligu.

Međutim, nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine ni naredne sezone neće igrati najjači rang njemačkog fudbala.

Naime, ovaj 25-godišnji centralni veznjak potpisao je za Karlsruher SC, tim koji se takmiči u popularnoj Cvajti, odnosno 2. Bundesligi.

Servus Dženis! 😍 Wir präsentieren unseren 7. Neuzugang! Dženis Burnić verstärkt uns in der Zentrale! 🤝✍️ Alle Infos ➡️ s.ksc.de/burnic #KSCmeineHeimat

Posted by Karlsruher SC on Monday, July 17, 2023

"Stvarno se radujem što ću uskoro igrati na ovom sjajnom stadionu. Sa ovim fanovima iza sebe, stvari mogu biti samo bolje! Već sam tokom gostovanja ovdje primijetio da će se nešto zaista veliko dogoditi.

Oglasi

Moji razgovori sa Christianom Eichnerom bili su veoma pozitivni. Radujem se što sam ovdje, svojim novim saigračima, svom trenerskom timu i samo želim da se zabavim", rekao je Dženis Burnić po predstavljanju u novom klubu.

Fudbaler koji ima njemačko i bh. državljanstvo u novom klubu zadužio je dres s brojem 15.

Podsjetimo, Dženis Burnić je u mlađim selekcijama Njemačke igrao 47 puta i postigao tri pogotka. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

S prelaskom u redove Zmajeva povezivao se kada je selektor bio Mehmed Baždarević koji je obavio i razgovore s njim i njegovom porodicom, ali do debija u našem nacionalnom timu nikad nije došlo. 

Top Komentari

Chelsea1
Kakav taj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi