Žuti karton? Ne može ga dati sam sebi: Sudija laktom nokautirao igrača u Njemačkoj

Bizarna situacija u Cvajti

Žuti karton? Ne može ga dati sam sebi: Sudija laktom nokautirao igrača u Njemačkoj

E. Ganibegović

U okviru 12. kola njemačke druge Bundeslige jučer su se na BBBank Wildparku sastali Karlsruher i Darmstadt.

Vidjeli smo "prijelaz iz 1 u 2", pa su sva tri boda kući ponijeli gosti, a krajnji rezultat glasio je 1:2.

U vodstvo je domaći tim stigao u 19. minuti preko Schleusenera, da bi u 49. izjednačio Pfeiffer. Istom igraču je 12 minuta kasnije gol poništen nakon pregledavanja VAR snimke.

Ipak, dvije minute prije kraja, Phillip Tietz postiže pogodak za 1:2 i veliko slavlje gostiju.

Vjerovatno ova utakmica ne bi dospjela u centar pažnje medija van Njemačke, da se nije dogodila jedna zaista čudna i bizarna situacija u prvom poluvremenu.

Naime, glavni sudac ove utakmice Alexander Sather dosudio je ofsajd. Uslijedila je uobičajena gestikulacija rukom, no nakom što ju je podigao, na lakat je  nespretno natrčao Paul Nebel, fudbaler domaće ekipe.

Bolno prizemljenje kakvom se sigurno nije nadao, barem ne od sudije. Da ga je protivnički igrač ovako "pokosio", dobio bi u najmanju ruku žuti karton, no, ovako, nije ga mogao dati sam sebi.

Pomenutu situaciju možete pogledati na 0:58 ovog videozapisa.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Inače, ovom pobjedom Darmstadt je ponovo izbio na vrh tabele i trenutno je s 27 bodova prvi s dva više od HSV-a i pet više od Paderborna.

Karlsruher za njima zaostaje već deset bodova i nalazi se na sedmom mjestu prvenstvene tabele. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti