Džidić: Ko dobije priliku sutra, mora da ostavi srce na terenu
Džidić će se po prvi puta naći u ulozi glavnog trenera i to protiv ponajbolje ekipe u Premijer ligi

Trener Čelika uoči gostovanja na Grbavici

Džidić: Ko dobije priliku sutra, mora da ostavi srce na terenu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati na Grbavici kod ekipe Željezničara. U velikim problemima je klub s Bilinog polja nakon poraza od Mladosti jer je ostao bez šefa struke Slavena Muse i trenera golmana Gorana Brašnića. 

Mnogo igrača zbog povreda i bolesti propustit će sutrašnji duel, a najteže je svakako Jasminu Džidiću i Asimu Hrnjiću, koji će sutra predvoditi ekipu na Grbavici.

Jasminu Džidiću pripala je neugodna uloga da vodi ekipu u sutrašnjoj utakmici, jer klub još nije angažovao trenera koji će zamijeniti Slavena Musu. Džidić ističe da pred sutrašnju utakmicu ima velike kadrovske probleme, situacija u ekipi nije ni malo obećavajuća, ali to ne znači da će se oni sutra predati protiv Željezničara.

"Imamo mnogo problema, od smjene trenera, do loših rezultata, manjka samopouzdanja kod igrača, ali svakako i s povredama. Sigurno je da sutra neće nastupiti Salčinović, Jurina, Đelmić i Šišić, koji je zbog visoke temperature otpao za sutrašnji duel. Pod znakom pitanja su Bevab i Marković , koji također imaju visoku temperaturu, a neizvjestan je nastup i Nigerijca Okolija, ta kojeg nam još iz Saveza nisu javili može li sutra nastupiti ili ne", ističe Džidić.

Željezničar se protiv Čelika želi iskupiti za poraz u Mostaru.

"Željo ima sjajan tim, možda i najbolji u ligi, imaju na svakoj poziciji po dva igrača, tako da će sutra sigurno jurišati na naš gol od prve minute. Znamo šta nas čeka, bez pola ekipe smo faktički, ali nećemo se predati. Na teren će istrčati zdravih 11 igrača, koji su spremni poginuti na terenu. Ne možemo prijetiti Željezničaru koji se bori za titulu, ali možemo trkački, te velikom borbom pokušati da ih iznenadimo", kaže trener Zeničana.

Ne smatra da je Željezničaru hendikep što neće nastupiti Bogičević i Graovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni imaju širinu na svakoj poziciji, tako da i momci koji su bili na klupi sigurno su prepuni motiva da pokažu šta znaju. Ne znamo ko će sutra istrčati kada je u pitanju naš sastav, dosta je nepoznanica u ekipi. Mogu slobodno kazati da bi bod sutra za nas bio ko pobjeda, a posebno mnogo bi nam značio u psihološkom aspektu pred naredne utakmice u Ligi za opstanak", kazao je za SportSport.ba Jasmin Džidić.

Vjerovatni sastav Čelika: Dujković, Kadrić, Karamatić, Pandža, Livančić, Anđušić, Šantić, Mehić, Duvnjak, Celik i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti