Džindo: Alihodžićem sam prezadovoljan, a Diatta je pojačanje

Trener Bratstva uoči nastavka 1. lige FBiH

Džindo: Alihodžićem sam prezadovoljan, a Diatta je pojačanje

Ovog vikenda se nastavlja 1. liga Federacije Bosne i Hercegovine, a jedan od najzanimljivijih susreta 16. kola odigrat će se u Bihaću, gdje će gostovati Bratstvo.

Dva dana prije utakmice Pod borićima kontaktirali smo trenera Bratstva Irfana Džindu, koji je za naš portal ukratko najavio predstojeći meč, ali se i osvrnuo na stvari koje su se dešavale u zimskoj pauzi.

"Očekujem da u Bihaću odigramo na onom nivou kao što smo igrali na pripremama. Dobro smo fizički spremni i na sljedećoj utakmici idemo po dobar rezultat. Ne interesuje nas što smo gosti, igrat ćemo svoju igru i nadam se pozitivnom rezultatu", rekao je Džindo, te dodao:

"Naš cilj je da do kraja sezone budemo konkurentni ostalim ekipama u 1. ligi Federacije BiH. Mislim da imamo kvalitetan roster i solidnu širinu kadra da i uspijemo u tome".

Na zimu su u Gračanicu stigla neka nova lica, a najveća pojačanja su došla sa Grbavice. U Bratstvo su na posudbu došli mladi Benjamin Šehić i Adnan Alihodžić, a ekipi su se pridružili i Secouba Diatta, Moussa Diabang...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Diatta će biti pojačanje i njegovi kvaliteti su neupitni. Fizički nije fit, ali će kroz nekoliko kola sigurno zaigrati važnu ulogu i postati bitan igrač. Već je u generalci protiv Zvijezde pokazao da će sigurno biti pojačanje. Što se mladih igrača tiče, moram reći da me Alihodžić oduševio. On je mlad igrač koji dolazi iz Željine škole koja je prava škola, a već je u najužem krugu za prvih jedanaest. Vidjet ću hoću li ga 'gurnuti u vatru' odmah protiv Jedinstva", zaključio je Irfan Džindo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi