Džubur: Nadam da će istočna tribina biti natkrivena do oktobra, dug za teren iznosi 500.000 KM

Član UO FK Željezničar govorio o infrastrukturi

Džubur: Nadam da će istočna tribina biti natkrivena do oktobra, dug za teren iznosi 500.000 KM

A. Čaušević

Član Upravnog odbora FK Željezničar Admir Džubur je govorio o infrastrukturnoj situaciji na Grbavici.

Džubur je kazao da će uskoro početi radovi na stadionu Grbavica kada se dobiju dozvole uz nadu da će istočna tribina biti natkrivena do oktobra.s

"Krov istočne tribine nam je jedan od prioriteta. Prije pet dana smo napokon nakon nekoliko godina dobili saglasnost zavoda za planiranje na idejni projekat stadiona Grbavica koji je usklađen s regulacionim planom ovog područja, zato su ostale aktivnosti bile na čekanju", rekao je Džubur te nastavio:

"Ubrzo ćemo otići u Savez sa dozvolom za nastavak izgradnje stadiona, posebno završetka istočne tribine, nadam se da će krov biti postavljen do oktobra ove godine."

Izgradnja južne tribine bi trebala započeti 2021. godine kada Željezničar slavi 100 godina postojanja.

"Pripremili smo prezentaciju izgleda sjeverne tribine, nakon toga ćemo donijeti odluku u kom smjeru bi to trebalo ići, to je proces koji traje, ali se kontinuirano radi. Sa završetkom sezone počet ćemo s postavljanjem sistema za navodnjavanje na pomoćnom terenu."

"Znamo da je jug najvažnija tribina našeg stadiona, aktivnosti su počele, ubrzo ćemo početi s ugovaranjem projektovanja južne triibne i obezbjeđenjem svih dozvola, nadamo se da ćemo 2021. godine kada klub slavi 100 godina početi s izgradnjom južne tribine."

"S glavnim terenom nema ništa sporno, teren je u funkciji, firma zadužena za održavanje to obavlja, da bi se teren pustio u funkciju potrebno je pojačati snagu trafostanice, taj se posao mora uraditi, u pregovorima smo, taj dio bi napokon mogli završiti", rekao je Džubur.

Novo rukovodstvo kluba s Grbavice je isplatilo 120.000 KM za troškove izgradnje terena i trenutni dug iznosi nešto više od 500.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukupni troškovi izgradnje terena iznose 1.800.000 KM, do 31. decembra je ostao dug 635.000, a ova Uprava je isplatila 120.000 te je ostalo još 513.000 duga", kazao je Džubur.

Napomenu je za kraj da treba voditi računa kako Željezničar sve ove planove treba realizovati u skladu s mogućnostima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Ovo haman da je kopija članka od prošle godine. Isto su nam bili obećali sredinu oktobra.... vidjet ćemo sve.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi