E to je Njemačka: Javnost bijesna jer je reprezentacija putovala avionom, stigao i odgovor Saveza

Mogli su i vozom ili autobusom

E to je Njemačka: Javnost bijesna jer je reprezentacija putovala avionom, stigao i odgovor Saveza

E. Škorić

Njemačka je u prva dva kola Lige nacija upisala dva remija, prvo sa Španijom (1:1), pa sa Švicarskom (1:1).

Igra nije bila zadovoljavajuća, ali to ne brine navijače njemačke nogometne reprezentacije koliko činjenica da su na gostovanje u Švicarsku udaljeno samo 250 kilometara otišli - avionom.

Nakon utakmice sa Španijom u Stuttgartu, Njemačka je odletjela u samo 250 kilometara udaljeni Basel. Javnost je napala reprezentaciju i savez zbog toga što nisu koristili alternativno rješenje za putovanje vozom ili autobusom.

"Kritika našeg vazdušnog putovanja sada nam daje priliku da razmislimo o drugom načinu prijevoza kada je riječ o odredištima na kratke udaljenosti i da razmislimo o očuvanju okoliša u budućnosti. Za ove dvije utakmice vođeni smo samo iz zdravstvenih i higijenskih razloga zbog pandemije koronavirusa, ali i kako bismo igračima dali dovoljno vremena da se oporave od teške utakmice sa Španijom. Zbog toga je putovanje avionom bilo bolji izbor od putovanja tri i pol sata autobusom. Upravo zbog odgovornosti prema klubovima, igračima da se vrate sigurni u svoje okruženje, odlučili smo se za ovakvu vrstu prijevoza", odgovorio je menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff.

Top Komentari

bistrik87
Kod nas frajer u auto udje da ode deset metara do granapa
6 0
Hakkinen
A šta bi rekli tek za DoDick-a? Ne daj Bože da imaju trojku na vlasti kao što imamo mi u BiH koji živimo. Doduše naši baš kada moraju lete avionima, mislim na fudbalere. Dok naši rukometaši su busom se vozili po dva dana i jednu noć. Ma gdje smo mi a gdje su švabe???
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi