ECA Program za klupski menadžment, među učesnicima i generalni sekretar FK Željezničar
Foto: ECA

Treće izdanje

ECA Program za klupski menadžment, među učesnicima i generalni sekretar FK Željezničar

Od 11. do 13. novembra, čelnici klubova i "fudbalski profesionalci" iz klubova širom Evrope su se sastali na Juventusovom Allianz stadionu u Torinu. Naime, počelo je treće izdanje ECA (Evropska asocijacija klubova) Programa za klupski menadžment.

Cilj programa koji će trajati 20 mjeseci je da unaprijedi vještine čelnika i uposlenika klubova, na svim poljima fudbalskog menadžmenta.

Program se sastoji od šest sesija koje će se održati na najslavnijim fudbalskim stadionima širom svijeta. Svaka sesija će se fokusirati na posebno područje iz fudbalskog mendžmenta, liderskih operacija, sporstkih aktivnosti i komunikacija. Sam program je osmišljen na način da pruži učesnicima uvid u uspješne priče drugih klubova, a predavanja će držati najveće "face" iz fudbalske industrije.

"Fudbalsku industriju sačinjavaju ljudi, a ECA Program za klupski menadžment ima vodeću ulogu u spajanju tih ljudi i tako pomaže klubovima da uče jedni od drugih", izjavio je Kuno Tehva, član izvršnog odbora ECA-e, te predsjednik FC Nomme Kalju i učesnik drugog izdanja ECA Programa za klupski menadžment.

Richard Dorman, tehnički direktor Seinajoen JK i učesnik trećeg izdanja ECA Programa za klupski menadžment je dodao: "Odlučio sam učestvovati kako bih se u svoj klub vratio sa novim idejama i strategijama koje će nam pomoći da idemo naprijed, ne samo sa fudbalskog aspekta, nego i kada je u pitanju biznis".

Tokom prve sesije fokus je bio na temi "Liderstvo i strategija", a najuspješnija isksustva dijelili su najutjecajniji mislioci fudbalske industrije, uključujući predstavnike Juventusa, Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Shakhtara i Club Bruggea.

Druga sesija programa će se bazirati na "Sportske aktivnosti" i održat će se u Amsterdamu od 11. do 12. februara 2020.

Inače, jedan od učesnika ECA Programa za klupski menadžment je i Faruk Brković, generalni sekretar FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi