Eddie Howe: Asmir nas je spasio fantastičnim odbranama!
Ove sedmice je bh. čuvar mreže bio izložen kritikama navijača Bournemoutha, ali on im je na kraju začepio usta (Foto: EPA)

Pohvale menadžera za bh. golmana

Eddie Howe: Asmir nas je spasio fantastičnim odbranama!

M. Šljivak

Asmir Begović je jučer imao nekoliko vrhunskih odbrana na golu Bournemoutha u trijumfu protiv Brightona (2:0).

Njegov tim je imao nervozan početak. Bh. golman ih je u nekoliko navrata spasio i tako je odgovorio na kritike navijača koji su tokom sedmice tražili da se na gol vrati Poljak Arthur Boruc.

Međutim, menadžer Bournemoutha Eddie Howe našeg čuvara mreže vidi kao jedinicu i nakon sjajnih odbrana je istakao kako ih je Asmir spasio.

"Asmir je danas bio veoma važan. Imali smo nervozan start, očajno smo željeli pobjedu. Begović je odradio odlično svoj dio posla, imao je nekoliko fantastičnih odbrana i to nam je omogućilo da se naša igra podigne na veći nivo i da na kraju pobijedimo", rekao je menadžer Bournemoutha.

I sam Begović je veoma zadovoljan trijumfom

"Važna tri boda za nas uz odlčan timski rad. Čestitam Davidu Brooksu na golovima. Atmosfera na stadionu je bila vrhunska. Čestit Božić svima", rekao je Begović nakon trijumfa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Begović je protiv Brightona po peti put sačuvao mrežu ove sezone u Premiershipu, a u naredne dvije utakmice imat će zaista težak zadatak da sačuva svoj gol.

Njegov tim će u srijedu gostovati Tottenhamu, a zatim slijedi još jedno izuzetno teško gostovanje jer će posljednji meč u 2018. godini odigrati protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu.

Top Komentari

Seva1956
Tako ,moj Šljivotresu,pohvali ga Asmir je naš.
14 0
niko nikovic
Sve je to nedovoljno da bude prvi golman reprezentacije
10 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti