Newcastle konačno odabrao novog trenera, navijači su razočarani

Howe umjesto Brucea

Newcastle konačno odabrao novog trenera, navijači su razočarani

E. Škorić

Trener koji je dugo vodio Bournemouth, Eddie Howe, preuzet će tim Newcastlea.

Novi vlasnici engleskog kluba dugo su tražili nasljednika Stevea Brucea, na kraju je odabir pao na Howea.

On je postao izbor kada su mnogi veliki treneri odbili ponude Svraka. Čelnici kluba smatraju da je Howe rješenje za izlazak iz krize i za početak njihove male renesanse, ali navijači su nezadovoljni.

Većina navijača Newcastlea smatra da je trener trebao biti neko poput Unaija Emeryja, Paula Fonsece ili u najboljem slučaju neko kao što je Zinedine Zidane.

No, svidjelo se to njima ili ne, Howe bi uskoro trebao da bude imenovan novim trenerom kultnog kluba koji je kupljen od strane saudijskog princa i očekuju se velika pojačanja u budućnosti i proboj ovog tima ka samom vrhu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Howe je na sastanku sa čelnicima Newcastlea obrazložio svoje stavove i mogućnosti, a navodno je njegov pristup bio sasvim dovoljan da se postigne načelni dogovor o saradnji.

Ovaj 43-godišnji perspektivni engleski trener igrao je svojevremeno za Bournemouth i Portsmouth, dok je kao trener u dva navrata vodio Bournemouth, a jednu sezonu je proveo i u Burnleyju. Bournemouth je napustio 2020. godine nakon što je ovaj tim ispao iz Premiershipa.

Top Komentari

Bhf111
Pa logika da niko jak nece doci odmah. Treba prvo 3 4 godine sklapati ekipu. Dzaba i milijarde kad nista ne ide preko noci
4 0
CrveniKakanj
Championship
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi