Eden Hazard 'otvorio dušu' na press konferenciji: "Ako me izbaci iz ekipe, prvi ću mu čestitati"
Eden Hazard je svjestan da se njegovoj avanturi u reprezentaciji Belgije bliži kraj i da postoje mlađi igrači koji su u puno boljoj formi

Hoće li ipak biti starter ili samo rezerva?

Eden Hazard 'otvorio dušu' na press konferenciji: "Ako me izbaci iz ekipe, prvi ću mu čestitati"

Edmir Škorić

Eden Hazard vjeruje da ima mnogo toga za ponuditi Belgiji na Svjetskom prvenstvu i uvjeren je da može dokazati da su mnogi njegovi "mrzitelji" u krivu. Mada, zna i da je vrlo moguće da će biti rezerva u jakom timu na jakom turniru.

Hazard, koji po treći put ide na Svjetsko prvenstvo, kapiten je Belgije, ali jedva da je igrao za Real Madrid ove sezone nakon što je pao u nemilost trenera Carla Ancelottija. 31-godišnjak, međutim, uspoređuje situaciju s Evropskim prvenstvom 2020. kada je također otišao na turnir bez minutaže.

"Ostajem nasmijan", rekao je novinarima u ponedjeljak na press konferenciji belgijske reprezentacije.

“Imao sam nekoliko teških mjeseci u kojima nisam uspio uhvatiti formu i pravi ritam. Sada moram pokazati da to još uvijek mogu. Ja osobno u to ne sumnjam, ali razumijem da vanjski svijet sumnja. Baš kao na prošlom Euru. Dobio sam minutažu u prvim utakmicama i bio tu u četvrtfinalu protiv Portugala. Naše medicinsko i tehničko osoblje će mi pomoći da budem što spremniji", poručio je.

“Fizički se osjećam dobro. Naravno, nedostaje mi ritma, zato je posljednji duel (prijateljski) protiv Egipta bitan. Onda želim biti tamo na prvoj utakmici protiv Kanade", dodaje bivši igrač Chelseaja.

Selektor Martinez će morati da donese tešku odluku, ali činjenica je da Hazard nije ni sjena onog igrala od ranije i da će teško dobiti priliku da bude starter u važnim mečevima na SP-u

“Nisam odjednom izgubio svoje kvalitete. Ovo će biti moje treće Svjetsko prvenstvo i želim pokazati da Belgija i dalje može računati na svog kapitena i da želim dati sve za ovaj tim. Zajedno s nekoliko drugih momaka došao sam u dob u kojoj možeš ispasti iz reprezentacije, svjestan da si pri kraju, ali ne prije nego što prvo date sve od sebe u Kataru".

Oglasi

Belgija, koja je završila na trećem mjestu na Svjetskom prvenstvu 2018., izvučena je u grupi F i počinje svoj turnir protiv Kanade 23. novembra, prije nego što se suprotstavi Maroku i Hrvatskoj.

Hazard smatra da bi prvi cilj trebao da bude prolazak grupe, a "onda je sve moguće ako damo maksimum. Četvrtfinale, polufinale ili čak finale".

Također je ponovio da ne planira napustiti Madrid početkom 2023. godine. "Ne želim otići iz Reala. Možda će stvari izgledati drugačije nakon Svjetskog prvenstva,” rekao je Hazard.

U razgovoru s novinarom VTM Nieuwsa Eden Hazard je ipak pokazao da je jako skroman kada je u pitanju njegovo mjesto. "Ne, nisam skupio puno minuta u Realu i nadao sam se puno više. Želim biti spreman, uhvatiti taj ritam, ali priznajem da ima momaka koji su zaslužili više nego ja da budu starteri. No, o tome odlučuje selektor. Na meni je da pokažem da vrijedim".

Ipak, Hazard ne očajava, iako je svjestan da će možda biti rezerva tokom turnira u Kataru. Iz prve postave bi ga mogao izgurati sjajni krilni nogometaš Brightona Leandro Trossard, koji je na 14 mečeva u Premier ligi dao sedam golova uz tri asistencije.

Oglasi

"U Lilleu je neko zauzeo moje mjesto, u Chelseaju je to također bio slučaj, a uskoro će to učiniti i neko u Belgiji. Trossard? On je imao fantastičnu sezonu i sigurno bih razumio da bude ispred mene. Prvi ću mu čestitati ako me izbaci iz tima", poručio je Belgijanac.

Hoće li ovo biti njegov posljednji veliki turnir?

"To je moguće. Od operacije stopala osjećam se dobro, prije toga sam imao vrlo teško razdoblje. Sada sam mnogo bolje, ali možda je ovo zaista moj posljednji veliki turnir s reprezentacijom".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zanimaju vas kvote za mečeve Mundijala? Kliknite OVDJE i provjerite ih.

Volcanobet nudi baš sve, a također ne zaboravite da ih zapratite na društvenim mrežama, na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi