Ancelotti mu rekao da ide na zagrijavanje, a onda su kamere snimile reakciju šokiranog Hazarda

Ni sam nije mogao da vjeruje

Ancelotti mu rekao da ide na zagrijavanje, a onda su kamere snimile reakciju šokiranog Hazarda

Endin Čaušević

Real Madrid u subotu je na svom terenu deklasirao Valladolid sa 6:0, a konačno je zaigrao i Eden Hazard koji je dobio šansu u drugom poluvremenu. I Belgijanac je bio iznenađen kada ga je Carlo Ancelotti poslao na zagrijavanje, a to su snimile i kamere.

Kraljevski klub je bez većih problema uspio da pobijedi Valladolid, a sve je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada su domaći vodili sa 4:0.

Ponovo je u dresu Real Madrida blistao Karim Benzema koji je zabio hat-trick, dok su se u listu strijelaca još upisali Rodrygo, Marco Asensio i Lucas Vazquez.

No, glavna priča utakmice na Santiago Bernabeu bio je Eden Hazard koji je konačno dobio priliku za igru. Hazard je ušao na teren u 65. minuti umjesto Benzeme, te je podsjetio barem malo na svoje slavne dane.

Belgijanac je imao nekoliko odličnih poteza, a sve je krunisao u sudijskoj nadoknadi kada je upisao asistenciju za gol Lucasa koji je postavio konačnih 6:0.

Međutim, koliko je Hazard bio iznenađen što će mu Carlo Ancelotti dati šansu snimile su i kamere početkom drugog poluvremena kada je italijanski stručnjak poslao Belgijanca na zagrijavanje.

Oglasi

Hazard se okrenuo prema saigračima koji su također bili na klupi i svojom reakcijom im je pokazao koliko je iznenađen što je Ancelotti njega prvog poslao na zagrijavanje, a ubrzo nakon toga ga je uveo u igru.

@assistsport يبدو أن أحدهم سعيداً.. #foryou #fyp #virall #f #football #realmadrid #hazard #fy#fypシ #foryoupage ♬ الصوت الأصلي - صحيفة أسيست الرياضية

Za ovog 32-godišnjeg igrača to je bio tek osmi nastup u dresu Real Madrida u ovoj sezoni, te druga asistencija. Također, uspio je ranije zabiti jedan pogodak u Ligi prvaka.

Hazard ima ugovor do ljeta 2024. godine i poručio je da nema namjeru da na ljeto napušta klub. Od njega se od dolaska iz Chelseaja mnogo očekivalo, ali se na kraju pokazao kao veliki promašaj.

Očito je i da navijači više nemaju strpljenja za njega jer su ga neki od njih izviždali kada je ulazio u igru umjesto Benzeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi novi meč igraju već sutra kada ih očekuje novi El Clasico u gostima protiv Barcelone. Riječ je o revanšu polufinala Kupa kralja gdje će Real pokušati dostići zaostatak iz prvog duela od 1:0, a da li će Hazard ponovo zaigrati ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi