Slobodan pad Hazardove karijere: Belgijanac će zaigrati u drugoj ligi?

Real ga se želi riješiti

Slobodan pad Hazardove karijere: Belgijanac će zaigrati u drugoj ligi?

E. Ganibegović

Eden Hazard je u ljeto 2019. godine stigao u Real Madrid iz Chelseaja kao veliko pojačanje.

Ipak, Belgijanac nije ni najmanje ispunio očekivanja, te se prema navodima španskih medija nakon dvije i po godine madridski tim želi riješiti preskupog igrača.

On je do sada u Real Madridu više bio povrijeđen nego zdrav. Odigrao je tek 54 utakmice na kojima je postigao pet golova i upisao devet asistencija.

"Marca" piše kako bi Hazard mogao zaigrati čak u drugoj ligi - i to Belgije. Lider druge belgijske lige, Westerlo, rado bi ga vidio u svojim redovima, a vlasnik tog kluba Hasan Cetinkay ima na osnovu čega da se nada takvom ishodu.

"Ja i Eden smo prijatelji. Kada je igrao za Lille obećao mi je da će jednog dana zaigrati za Fenerbahče. Westerlo se čini težom opcijom, ali zašto ovdje ne bi završio karijeru", pita se Cetinkay.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Hazard je karijeru počeo u belgijskom Tubizeu kao omadinac, odakle odlazi u Lille 2005. godine. Tamo se zadržao do 2012. kada se pridružuje Chelseaju.

Apsolutna je legenda Plavaca za koje je odigrao 352 utakmice postigavši 110 golova uz 92 asistencije. S ovim timom osvojio je dva puta titulu prvaka Engleske, dva puta Evropsku ligu, te po jednom Liga kup i FA Cup.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klicko
Coek najbolje dane svoje karijere proveo u celziju,osvojio sve sto se osvojiti moze i dosao u penal madrid da hladi m u d a i uzima pare.Zasto da ide u katar,kinu,japan kad moze pare uzimati blize kuci i kad ima budala da plate.Lord.
2 11
Arnel925
Newcastle nove destinacija
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti