Eden Hazard se za pregovaračkim stolom ponio kao istinski gospodin prema Real Madridu
Eden Hazard je jedan od najvećih promašaja u historiji Real Madrida (Foto: EPA)

Nije želio kompletan iznos za raskid ugovora

Eden Hazard se za pregovaračkim stolom ponio kao istinski gospodin prema Real Madridu

M. Šljivak

Eden Hazard na kraju ove sezone napušta Real Madrid. Kraljevi su s 32-godišnjim Belgijancem postigli dogovor o sporazumnom raskidu saradnje godinu dana prije isteka ugovora. Poznata je i cifra koju će Hazard uzeti od kluba za prijevremeni raskid i ona iznosi 14 miliona eura.

Eden Hazard odlazi iz Real Madrida nakon četiri godine. Belgijanac je danas potpisao sporazumni raskid saradnje na prijedlog kluba, te nakon okončanja ove sezone više neće biti igrač jednog od najvećih klubova svijeta.

Odlazak Hazarda nije nikakvo iznenađenje. Njega su povrede potpuno uništile i više je vremena proveo van terena nego na njemu.

Iskusni 32-godišnji ofanzivac plaćen je 100 miliona eura londonskom Chelseaju. Ostat će upamćen kao jedan od najskupljih promašaja u historiji madridskog kluba, a pored novca izdvojenog za transfer on je bio i među najplaćenijim igračima kluba.

Na godišnjem nivou Belgijanac je od Reala uzimao 28 miliona eura bruto. Ukupno je dakle naplatio 112 miliona eura u ove četiri sezone, a na njegovom računu je završilo pola tog iznosa zbog poreza od 50 posto.

Oglasi

Hazard će naravno biti isplaćen i za raskid ugovora. Gospodski je pristao da mu klub isplati 50 posto plate koju je trebao dobiti imat će isplatu od 14 miliona eura. Nakon što plati porez na račun će mu leći sedam miliona eura.

Tako je sjajni fudbaler pokazao da cijeni i poštuje klub čiji dres nosi. Svjestan je Hazard da nije pokazao apsolutno ništa u kraljevskom klubu, no nažalost on nije mogao ništa napraviti jer su povrede te koje su ga uništile.

Hazard će se od Reala oprostiti sutra u duelu protiv Athletic Bilbaa. Bit će to posljednji ples u dresu Kraljeva, a moguće je da mu je to i posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Određeni španski mediji tvrde kako je Belgijanac spreman završiti karijeru. Povrede su za njega ozbiljan problem i pitanje je koliko može dati u narednim godinama ako nastavi s igrom.

Na vrhunskom nivou Hazard već odavno nije. Izvjesno je da se nikada neće ni vratiti u pravu formu i nije nikakvo čudo što razmišlja o okončanju karijere.

Eden Hazard je u kraljevskom klubu odigrao 76 utakmica i ostvario je učinak od sedam golova i 12 asistencija. S Kraljevima je uzeo dvije titule La Lige, Kup Kralja, španski Super Kup, Ligu prvaka i UEFA Superkup. U karijeri je igrao još za Lille i Chelsea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi