Real će večeras otpustiti Hazarda, Eden odmah završava karijeru?
Belgijanac nakon četiri godine napušta Real Madrid i završava karijeru (Foto: EPA)

Velike vijesti iz Madrida

Real će večeras otpustiti Hazarda, Eden odmah završava karijeru?

M. Šljivak

Real Madrid odlučio je raskinuti ugovor s Edenom Hazardom. Španski mediji tvrde da će 32-godišnjem Belgijancu biti isplaćena posljednja godina ugovora, a on je spreman odmah završiti karijeru.

Eden Hazard je 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Plaćen je londonskom Chelseaju 100 miliona eura, no na Santiago Bernabeu nekada sjajni Belgijanac nije pokazao ništa.

Povrede su ovog 32-godišnjeg ofanzivca uništile. Dešavali su mu se razni pehovi i nikada nije mogao pokazati sve što zna.

Njegovoj patnji u Madridu je očigledno došao kraj. Španski mediji tvrde da će Real Madrid večeras objaviti raskid saradnje s Hazardom i isplatit će mu preostalu godinu ugovora.

Nije to sve. Hazard je spreman odmah završiti karijeru po objavi raskida saradnje i vrlo je vjerovatno da će se okončati jedna velika karijera.

Oglasi

Hazard će se sutra oprostiti od madridske publike i vrlo je vjerovatno da bismo ga mogli posljednji put vidjeti u jednom meču.

Belgijanac je ove sezone odigrao 10 utakmica za Kraljeve i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu Reala odigrao samo 76 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i 12 asistencija.

S Kraljevima je uzeo dvije titule La Lige, Kup Kralja, španski Super Kup, Ligu prvaka i UEFA Superkup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U bogatoj karijeri Hazard je blistao u dresu Chelseaja. Za Plavce je nastupio 352 puta uz 110 golova i 92 asistencije. Osvojio je dvije Premier lige, FA Kup, EFL Kup i dva puta Evropsku ligu.

Pored londonskog velikana Hazard je nastupao i za francuski Lille koji ga je i promovisao na veliku scenu na kojoj je Belgijanac poprilično dugo bio na samom vrhu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Crn nebio isto ce biti i sa Rüdigerom, bio sto kazu bog i batina dok nije presao u real
0 0
Adrian
I dan danas se pitam šta bi sa ovog čovjeka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi