Eden Hazard više nije igrač Real Madrida!

Klub potvrdio

Eden Hazard više nije igrač Real Madrida! · Zvanično

M. Šljivak

Eden Hazard (32) više nije igrač Real Madrida. S belgijanskim fudbalerom dogovoren je sporazumni raskid saradnje godinu dana prije isteka ugovora.

Real Madrid saopštio je večeras kako Eden Hazard više nije igrač ovog kluba. On će po okončanju ove sezone napustiti redove kraljevskog kluba nakon četiri godine.

"Real Madrid i Eden Hazard postigli su dogovor o raskidu saradnje 30. juna 2023. godine", poruka je iz Madrida.

"Eden je bio dio našeg kluba u četiri sezone u kojima je osvojio osam trofeja. Klub njemu i porodici želi sve najbolje u novom poglavlju", saopšteno je iz Reala.

Eden Hazard je 2019. godine stigao u Real Madrid kao veliko pojačanje. Plaćen je londonskom Chelseaju 100 miliona eura, ali su ga povrede na Santiago Bernabeu uništile.

Oglasi

Zbog njih Belgijanac nije pokazao apsolutno ništa. Smatra se jednim od najvećih promašaja u historiji kluba.

Posljednje pojavljivanje pred madridskom publikom imat će sutra na meču protiv Athletic Bilbaa. Tu će se oprostiti od Reala gdje ga sigurno neće pamtiti.

Pojedini španski mediji navode da bi Belgijanac nakon ove sezone mogao okončati karijeru, no vidjet ćemo kakva će biti njegova odluka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belgijanac je ove sezone odigrao 10 utakmica za Kraljeve i postigao je jedan gol. Ukupno je u dresu Reala odigrao samo 76 utakmica uz učinak od sedam pogodaka i 12 asistencija.

S Kraljevima je uzeo dvije titule La Lige, Kup Kralja, španski Super Kup, Ligu prvaka i UEFA Superkup. U karijeri je igrao još za Lille i Chelsea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Najgore pojačanje u historiji, onda se navijači Reala nađu pravit pametni pa govore o politici dovođenja igrača....
1 3
DOKTOR_GAZ_
Igrao je za 2 VELIKANA(Chelsea i Real)..osvojio je sve sto ae moglo osvojiti...RED je da se okusa u AR567ALU, da osjeti ZADOVOLJSTVO U PORAZU..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi