Ono što je Hazard doživio protiv Barcelone u fudbalu nikada prije nismo vidjeli

Najbolji pokazatelj koliko je zakazao u Realu

Ono što je Hazard doživio protiv Barcelone u fudbalu nikada prije nismo vidjeli

E. Čaušević

Eden Hazard je na ljeto 2019. godine stigao kao veliko pojačanje u Real Madrid koji ga je platio Chelseaju čak 115 miliona eura, ali na kraju se Belgijanac pokazao kao jedan od najvećih promašaja kraljevskog kluba, a to je najbolje pokazao jedan podatak za El Clasico koji je sigurno velika sramota za njega.

Hazard je prije dolaska u Real Madrid sigurno bio jedan od najboljih igrača u Evropi jer je pružao odlične partije u dresu Chelseaja za koji je nastupao čak sedam godina, a potom je stigao poziv iz Madrida.

Belgijanac nije mogao da odbije ponudu koju je dobio od Florentina Pereza jer je tada otkrio da mu je uvijek bio san da nastupa u dresu Real Madrida što mu se na kraju i ostvarilo.

Međutim, Hazard sigurno ni slutio nije u kakvu noćnu moru će se pretvoriti njegova karijera kada potpiše za Real Madrid. Prvu sezonu je muku mučio s povredama i skoro da nije ni igrao, a ništa bolje nije bilo ni u drugoj sezoni.

Povrede su skoro uništile Hazarda otkako je došao u Real Madrid, a sada kada je konačno spreman za igru Carlo Ancelotti mu je poručio da ne računa na njega i da je najbolje da on napusti klub.

Hazard se tako našao na listi otpisanih igrača i u Real Madridu se nadaju da će se pojaviti klub koji će ga kupiti ovog januara ili barem dovesti na posudbu, ali interes za Belgijanaca skoro da ne postoji.

Oglasi

Kakvu noćnu moru proživljava Hazard u Real Madridu najbolje je pokazao jedan podatak vezan za okršaje protiv Barcelone koji je mnoge ostavio bez teksta.

Hazard je prije nekoliko dana bio u konkurenciji za El Clasico i finalni okršaj u Superkupu Španije protiv Barcelone, ali ga je Ancelotti na kraju poslao na tribine. Belgijanac nije ponovo zaigrao protiv Barce i zaista nevjerovatno zvuči da od dolaska u Real nikada nije osjetio slast igranja u El Clasicu.

Otkako je Hazard član Real Madrida ovaj klub je odigrao čak devet zvaničnih utakmica, a Belgijanac nikada nije odigrao ni minute što je zaista nevjerovatno. Već je skoro četiri godine u Realu, a nikada nije nastupio u El Clasicu.

Pet puta je Hazard ostao na klupi ili tribinama u mečevima protiv Barcelone, dok je ostale utakmice propustio zbog problema s povreedama.

Jedini put kada je igrao protiv Barcelone u dresu Reala bilo je prošlog ljeta tokom priprema kada su se ovi klubovi sastali u Americi, ali taj meč nije zvaničan i ne ulazi u tu statistiku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hazard je od dolaska u Real u dresu ovog kluba za skoro četiri godine otigrao tek 73 utakmice i zabio je samo sedam golova uz 11 asistencija. To dovoljno govori koliko je podbacio i nije čudo što u Realu sada na sve načine pokušavaju da ga se riješe.

Belgijanac se povezuje u posljednje vrijeme s transferom u Arsenal, ali zvanične ponude Topnika za njega nije bilo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1596891057
Propo ko ekser u truhlu letvu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi