Hazardova iskrenost mora da se cijeni: "Da, apsurdno je, ali slijedio sam Kroosa..."

Donio je odluku koja nije laka, ali...

Hazardova iskrenost mora da se cijeni: "Da, apsurdno je, ali slijedio sam Kroosa..."

E. Škorić

Eden Hazard iznenadio je s onim što je kazao za belgijske medije. Igrač Real Madrida izjavio je da ne želi igrati s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u Kataru kako bi dao više prostora mladima.

Unatoč Hazardovoj želji da ne igra na Mundijalu u Kataru, on je bio dio Belgije na Svjetskom prvenstvu. Nakon Mundijala, donio je odluku da više ne igra za nacionalni tim.

Za Belgiju je nastupio 126 puta i ovaj 32-godišnak sada objašnjava razloge povlačenja i kako je i kada donio takvu odluku.

“Znao sam da ću se nakon Svjetskog prvenstva rastati s reprezentacijom. Ova odluka nema nikakve veze s nastupom u Kataru. Svakako je nesretan način na koji se to dogodilo, ali već sam donio odluku", kazao je Hazard, pa je dodao:

"Bilo je vrijeme da prestanem. Prvo sam počeo razmišljati o povlačenju iz reprezentacije nakon Eura 2020. Dao sam sve od sebe da budem u formi nakon povrede zloga, ali, nažalost, nisam mogao igrati u četvrtfinalu s Italijom, što me je jako pogodilo".

"Također u Real Madridu igram s Tonijem Kroosom. Prije dvije godine napustio je njemačku reprezentaciju i rekao mi je da sada više vremena provodi s porodicom. U međuvremenu su se reprezentaciji približili mladi momci. Ne igram s Realom, pa me zovne Belgija i igram. Ne sviđa mi se to", dodao je iskreni Belgijac.

Oglasi

Eden Hazard pokazao se kao potpuni promašaj Real Madrida. Uloženih 100 miliona eura nikako se kraljevskom klubu nije isplatilo i oni žele da ga se riješe.

Hazard nikako nije bitan igrač u timu Carla Ancelottija, ali unutar svlačionice ga saigrači itekako vole. Razlog je veoma interesantan, a otkriva ga španski novinar Mario Cortegana.

"Hazardovi saigrači cijene njegov smisao za humor, ali uvjereni su da on više nije u mogućnosti da igra na visokom nivou. Isto mišljenje ima i trenersko osoblje", rekao je Cortegana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, smisao za humor nije dovoljan da bi ga klub zadržao kao 'dobrog duha' svlačionice. On za humor naplaćuje više 450.000 eura sedmično što je ugovor kojeg se u Realu silno žele riješiti.

Kako bi mu ubili volju za ostankom, rukovodstvo kluba je odlučilo i da mu oduzme broj 7. On će od naredne sezone biti na leđima brazilskog fudbalera Viniciusa Juniora.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije