Prije 10 mjeseci sa pivom u rukama da je obećanje da će biti najbolji, danas je fudbalska propalica

Najskuplje pojačanje postalo najgore pojačanje

Prije 10 mjeseci sa pivom u rukama da je obećanje da će biti najbolji, danas je fudbalska propalica

A. Čaušević

"Ovdje sam već tri godine, prošao sam kroz mnogo stvari, povreda, ali sljedeće godine ću dati sve od sebe da budem najbolji", obećanje je koje nije ispunio najskuplji fudbaler u historiji najvećeg kluba na svijetu.

Opušten, veseo i radostan sa čašom piva u jednoj, a mikrofonom u drugoj ruci u junu prošle godine izrekao je krupne riječi. Umjesto oduševljenja stiglo je razočarenje.

Nekoliko desetina hiljada navijača ga je dočekalo sa odupevljenjem, većina mu je aplaudirali u nadi da će konačno vidjeti nešto magije od čovjeka koji je 2019. godine plaćen vroglavih 115 miliona eura.

Eden Hazard je i danas najskuplje pojačanje u historiji Reala, međutim Belgijanac se već sada može smatrati i najgorom akvizicijom u historiji kraljeva te sa trona skinuti Elvira Baljića, Robreta Prosinečkog, Luku Jovića, Antonija Cassana i druge.

Bivši igrač Chelseaja se u međuvremenu pretvorio u pravu fudbalsku propalicu. U sezonu je ušao s ciljem da bude najbolji, a na terenu je proveo svega 296 minuta.

Oglasi

Još jedan udarac stigao je prije nekoliko dana. Belgijanac sa 32 godine vrijedi svega 5 miliona eura što je nevjerovatan podatak. Poređenja radi kada je potpisao za Real njegova vrijednost je bila procijenjena na 150 miliona eura.

"Uvijek sam govorio, da ću biti onaj koji će riješavati utakmice", govorio je Hazard u međuvremenu nakno mečeva reprezentacije, ali se nakon Mundijala u Kataru oprostio i Belgije.

U posljednjih 20 Realovih utakmica Hazard nije dobio ni minute što je šokantan i zabrinjavajući podatak, ali i jasan pokazatelj da je njegovo vrijeme na vrhunskom nivou prošlo.

Svako ko je gledao Hazarada lako bi zaključio da je zbog visine od 175 cm i niskog težišta dribling njegovo najjače oružje i da ga je bilo teško zaustaviti bez prekršaja. Međutim ta magija u Madridu je nestala.

U razmaku do 2010. do 2020. godine bio je igrač sa najviše pretpljenih faulova u Ligama petice. Ukupno 1030, 328 više od Lea Messija, najboljeg igrača ikada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedino po čemu će pamtiti borava među Los Blancosima je činjenica da ima medalju Lige prvaka iako nije dao nikakav doprinos na terenu.

I dok ga na terenu nema, Hazard od Reala uzima zaista ogroman novac. Sa platom od 15 miliona eura neto najplaćeniji je igrač La Lige. Svakog mjeseca je bogatiji za 1.25 miliona eura, 292.000 mjesečno i 42.000 dnevno... Ugovor mu traje do ljeta 2024. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti