Bolno je i ponižavajuće ono što je Hazard čuo od čelnika Reala

Mora da preda svoj broj

Bolno je i ponižavajuće ono što je Hazard čuo od čelnika Reala

Edmir Škorić

Eden Hazard definitivno nema budućnost u Real Madridu i to je sada jasno kao dan.

Hazard je kao veliko pojačanje iz Chelseaja došao u Real Madrid 2019. godine, ali od tada se belgijski reprezentativac pati s lošom formom, ima često povrede, dobio je višak kilograma i u potpunosti pao u zaborav.

Prelazak u Real zna da bude pogrešan potez, shvatile su to mnoge velike zvijezde u prošlosti, a sada i krilni nogometaš koji ima 31 godinu i koji će tražiti spas karijere. Ono što je sada već izvjesno, neće ostati u Realu naredne sezone.

Bit će samo jedan u nizu igrača koje Real šalje ili na posudbe ili prodaje, a prema informacijama inostranih medija, Kraljevi su mu zadali bolan udarac.

Naime, navodi se da su članovi Reala i čelnici tog kluba saopštili Edenu da mora da ide i da je njegov broj (7) namijenjen igraču koji će doći kao veliko pojačanje na ljeto. Pretpostvlja se da je broj rezervisan za PSG-ovog Kyliana Mbappea.

To što mu je rečeno, Hazarda je zaboljelo, shvatio je da je praktički niko i ništa i da je sve ono što je godinama gradio za tren palo u vodu. Ostat će bez sedmice, bez dresa Reala, bez nove šanse da pokaže da zaista vrijedi.

Oglasi

Jedino što može je da na ljeto nađe klub koji će mu dati šansu, vjerovati mu i čekati ga da "poludi" i da podsjeti na najbolje dane.

Podsjetimo, Hazard je u dresu Plavaca iz Londona u sedam godina odigrao 352 utakmice, te postigao 110 golova uz 92 asistencije, pa je i sada aktuelna priča o mogućem povratku na Stamford Bridge, mada se spominju i neke druge opcije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je jedan od najplaćenijih igrača Reala uz Garetha Balea i nije ni čudo što ga se klub želi čim prije riješiti.

Eden je dva puta s Chelseajem bio prvak Engleske, a jednu titulu ima s Realom u Španiji, mada je jako blizu druge, kao i svog prvog naslova u Ligi prvaka. U aktuelno je sezoni upisao 17 nastupa u La Ligi, te je uglavnom ulazio s klupe. Za cijelu sezonu samo jedan gol i to u Kupu kralja, dok je u prvenstvu uspio jednom asistirati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hazarde druže tako oni tretiraju svoje igrače.Sjetimo se samo Raula i Casillasa kako su ih protjerali.Pogan je to klub,prljav i smrdljiv
0 17
Nele.
Covjeka su unistile povrede isto ko i Bejla. Odigra dvije utakmice pa povreda. I ko god ga uzme imat ce isti problem.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi