"Doći ću biciklom u Barcelonu po njega, staviti ga na zadnje sjedište i dovesti u naš klub"

Zna da je to nemoguća misija, ali...

"Doći ću biciklom u Barcelonu po njega, staviti ga na zadnje sjedište i dovesti u naš klub"

Endin Čaušević

Barcelona ovog ljeta želi da se riješi svih igrača koji prošle sezone nisu imali neku zapaženu minutažu.

Katalonski klub na početku ljetnog prelaznog roka prvo želi da napravi prostora za nova pojačanja, te da pokušaju konačno da se riješe fudbalera koje je Xavi Hernandez već otpisao.

Na listi otpisanih nalazi se i mladi veznjak Riqui Puig koji se nije naigrao minule sezone, ali to mu očito ne smeta previše. Ranije je već odbijao da ide na posudbu jer vjeruje da se može nametnuti Xaviju, no čini se da je to sada nemoguća misija.

Xavi je već održao razgovore s igračima na koje neće računati u novoj sezoni i savjetovao im je da traže novi klub, a razgovarao je i s Puigom kojem je preporučio da je najbolje da ide na posudbu kako bi imao priliku da se razvija kao igrač i igra redovno.

Puiga želi nekoliko klubova iz La Lige u svojim redovima, a mladi veznjak bi odluku trebao donijeti početkom idućeg mjeseca. Također, veliki interes pokazao je i niželigaš Andorra koji je inače u vlasništvu Gerrarda Piquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj klub vodi Eder Sarabia koji je bio pomoćnik Quiqueu Setienu u Barceloni, te je poručio da bi bio izuzetno sretan kada bi njegova ekipa dobila igrača poput Puiga, ali zna da je to skoro pa nemoguće izvesti.

"Ako Riqui Puig želi uživati u fudbalu onda ću biciklom doći u Barcelonu po njega, staviti ga na zadnje sjedište i dovesti u Andorru. On je zaista fantastičan igrač i uvjerio sam se u to dok sam bio u Barceloni. Znam da je nemoguće da dođe u naš klub, ali siguran sam da će pokazati o kakvom talentu se radi. Bitno je sam da izabere pravi klub za to", rekao je Sarabia.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi