Ederson stigao na okupljanje Brazila i "slučajno" otkrio ime novog selektora - sve je šokirao!

Glasine se obistinile?

Ederson stigao na okupljanje Brazila i "slučajno" otkrio ime novog selektora - sve je šokirao!

E. Škorić

Golman Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, Ederson, dao je naslutiti ko će Karioke voditi u budućnosti.

Ederson je stigao na okupljanje brazilske reprezentacije, a tamo je novinarima dao izjavu u kojoj je možda kazao ono što ne bi trebao.

"Pričao sam sa Casemirom, Viniciusom i Militaom i po onome što sam saznao, postoji ogromna šansa da Carlo Ancelotti postane selektor Brazila", rekao je Ederson i nastavio:

"Rekli su mi da je on poseban trener, da ga svi obožavaju i da je veoma uspješan. Vidjet ćemo u bliskoj budućnosti šta će se dogoditi", dodao je Ederson.

Također je istakao da ne postoje šanse da na klupu Brazila sjedne Pep Guardiola, koji ga trenira na Etihadu.

"Čak sam to komentarisao i našalio se, ali rekao mi je da ne postoji šansa. On je nedavno potpisao novi ugovor na još dvije sezone i ta opcija nije moguća. Optimisti smo po pitanju novog selektora, uprkos brojnim spekulacijama. Nadam se da će uskoro biti poznato sve", zaključio je Ederson.

Oglasi

Podsjetimo da je Brazil ostao bez selektora nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, kada je Tite smijenjen.

Njemu su presudili loši rezultati na Mundijalu, pošto je Brazil kao veliki favorit izbačen u osmini finala od selekcije Hrvatske.

Tite je radio dobar posao kao selektor Brazila, no poraz od Hrvatske niko ne može da mu oprosti on je praktično preko noći postao državni neprijatelj.

Što se Ancelottija tiče, Italijan se odmah počeo povezivati sa Kariokama, a do sada nikada nije radio kao selektor, uglavnom je i to sa dosta uspjeha vodio klubove. Bio je trener Evertona, Napolija, Bayerna, PSG-a, Milana, Chelseaja, Juventusa, Parme i Reggiane.

Na klupi Reala je u drugom mandatu od 2021. godine i sa Kraljevima je do sada osvojio dva naslova Lige prvaka, La Ligu, Kup Španije, Superkup Španije, Svjetsko klupsko prvenstvo (2) i Superkup Evrope (2).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi